Varningsklockor hörs tydligen inte

Varningsklockor hörs tydligen inte tillräckligt väl på den högre sidan. Det kan därför vara en nedsatt förmåga på vänster öra när dessa inte hör det som sägs och skrivs. För nästan ett och ett halvt år sedan debatterade jag över vilka som bar ansvaret för att SD och den högernationalistiska ideologin och dess politiska program lyfts fram och fick gehör. De fick inte gehör från folk i allmänhet utan i stället genuint stöd från M, KD och L. Börjar det nu synas för dem som inte tidigare såg?

Demokrati innebär både att inte vilja befatta sig likväl som att befatta sig. Jag har av den högra sidan kallats för odemokratisk för att jag inte på något sätt vill sympatisera med Tidöslottets resultat. Tänker mina kritiker att Sverige redan är ett radikalt högernationalistiskt land och att jag därför är regimkritiker som inte tillbeder SD-regeringen? Notera att jag menar SD-regeringen och inte SD och regeringen eller Regeringen och SD. Snart kommer sannolikt SVT att felsäga sig och säga SD-regeringen. Om en SD-politiker under en presskonferens står i talarstolen bakom en pulpet med skylten Regeringen skulle det faktiskt inte vara en felsägning.

Tyvärr kommer Jimmie Åkesson med högsta sannolikhet att trappa upp sina uttalanden för det sker det som han troligen vill skall ske, att många upprörs och är emot och att dem som är för applåderar. Bäste Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson ni har lämnat ert samtida bidrag i likhet med vad gjorts i flera andra länder i nutidens historieskrivning.

Hur gick det till när Sverigedemokraterna så att säga tog sig ”ensamrätt” på definitionen av vad som är svenskt?

5 kommentarer

 1. Christer

  Jodå, vi väljare hörde varningsklockorna och såg varningsljusen, om än i sista ögonblicket.
  Därför röstade vi bort den socialistiska/kommunistiska regimen vi tvingats leva under de senaste åtta åren.
  Och det, kan vi ju ändå vara överens om, var ett lyckat drag för vårt land.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Jo du har rätt men därefter ringde enligt riktigt många an annan typ av varningsklockor dem för radikalisering av den hölgra sidan och vaningsklockorna för Sverigedemokraternas innersta väsen. Hur svårt kan även dessa klockor vara att höra?

  • Robin

   Tycker du även omfördelningen där vi som har mycket ska få mer är lyckad? Att det sakta men säkert angrips grundläggande demokratiska rättigheter och försök till inskränkningar görs på bred front? Eller att grunden i regeringens värderingar går ut på att skylla ifrån sig och skapa konflikter isf att söka lösningar?

   De rödgröna må ha misskött mycket under lång tid, men det polariserande egoismsamhället med begränsningar i fri och rättigheter som man nu vill skapa kan väl inte heller bli ett särskilt trevlig samhälle?

   Precis som med kommunism så är det rätt utmanande att hitta goda exempel på högerextrem nationalism som goda exempel på samhällsbyggande. Eller har du några bra exempel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.