Är de Putins elever?

Nu har visst SD-regeringen anslutit sig till Putins elevkår. Följande skrev jag i ett blogginlägg om att uttrycka sig kritisk mot regeringen. Då undrade jag om inte det var en typisk sak för regimen Putin i Ryssland. Idag rapporterar DN, 2023-11-29, ”Ny lag: Utlänningar måste vara ”lojala” med Putinregimen. En ny rysk lag kommer att tvinga utlänningar att skriva på en ”lojalitetsöverenskommelse” om de vill vistas i landet. Det innebär bland annat att man förbinder sig att inte ”misskreditera den ryska statens politik”.

Visst känns detta igen från Tidögruppen respektive regeringskonstellationen att invandrare och utlänningar skall klämmas åt? Slutsatsen blir att den svenska SD-regeringen lär av Ryssland.

När kan det bli otillåtet att uttrycka kritik mot Tidöpartiernas politik och inte bara komma undan med en utskällning på Facebook? När kan det bli verklighet att ”svenska värden” är lika med vad som uttrycks i överenskommelser mellan SD, M, KD och L?

Ett av partierna har som det verkar även lyckats få genomslag för sin definition av vad som är ”svenskt”. En av dem en riksdagsperson sade till och med att judar inte var svenskar.

”…vissa yttranden som äventyrar våra grundläggande värden skall kunna utgöra grund för utvisning och då för det ju viss betydelse för hur man yttrar sig och hur man agerar”, Migrationsministern i Rapport 2023-11-21.

Uttalandet, åsikten och inställningen låter något som Erdoğan, Putin eller Orbán kunde säga. Kom inte med åsikter vi inte gillar skulle dessa ha sagt. Nu menar en minister på samma sätt. Hur svårt kan det vara att inte känna igen detta från andra stater?

 

 

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.