Moralskam över M, KD och L

Moralskam över Ulf Kristersson/M, Ebba Busch/KD och Johan Pehrson/M som sålt sina själar likt politiska partier i andra länder. Genom att ta ett radikalt högernationalistiskt parti under armarna och burit in dem i regeringshusen (Riksdagshuset) blev dessa politiker medskyldiga. Det är gjordes sannolikt för den hatliknande aversionen mot ”vänstern” och i synnerhet mot de som benämns för ”makthungriga sossar”.

Väljare som var hänförda och lojala sina partier som M, KD och L kunde rimligtvis inte helt förstå att en röst på dem skulle i praktiken betyda en SD-regering.

Det gamla ordspråket ”Säg mig vem du umgås med skall jag säga vem du är?” passar väl in på M-Ulf Kristersson, KD-Ebba Busch och L-Johan Pehrson.

Det är inte svenska folket som har tillsätta SD att helt dominera politiken utan det är regeringspartierna M, KD och L som helt och hållet stått för detta. Precis som i fler andra länder kommer högernationalister till makt genom att få stöd från andra partier.

Högernationalister har kommit till makten i flera länder genom att få stöd av andra partier. Ett exempel är Tyskland där Alternativ för Tyskland (AfD) har fått stöd från andra partier i vissa delstater. Ett annat exempel är Österrike där Frihetspartiet (FPÖ) har varit en del av regeringen vid flera tillfällen. I Italien har Lega Nord, som är ett högernationalistiskt parti, varit en del av regeringen vid flera tillfällen.

Det finns många bevis för att dessa tre partiers företrädare dyrt och heligt lovade att inte ha med det högernationalistiska partiet SD att göra.

Det är inte helt otroligt att vi kan närma oss en moral- och etikkris men å andra sidan verkar dygdetiken inte vara gångbar inom löftespolitiken. Om Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson kommer till sans eller fortsätter visa sina sämsta sidor är skillnaden mellan rätt och fel, bra och dåligt, mänskligt eller omänskligt och gott eller ont diffus.

För att skapa en hållbar politik kan det mycket väl krävas en koalition av partier med SD utanför. Sverige behöver int SD men M, KD och L behövde det en gång för mycket.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Christer

    Måste vara oerhört skönt att äga rätten att bedöma vad som är god moral och rätt eller fel. Är det något man registrerar hos PRV?

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Nja, det är det vä’l inte. Men jag är medveten om att taga sådana ord i sin mun att anmdra skulle vara omorialiska är naturligtvis att balancera på en mycket smal svårgådd mur.Morfal är naturligtvis något man bedömner godtyckligt. För mig handlar det om att ge några politiska partier ansvar för vad ett annat parti faktiskt ställer till med som i mångas ögon inte är moraliskt gångbart i den kontext vi vil leva. Jo, en sak till. ”Moraltanter” var heller inte populära förr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.