Vänstervridna och högervridna samhället

De ”högervridna” anser att de ”vänstervridna” är ett problem. Förmodligen anser även de ”vänstervridna” att de ”högervridna” är ett problem. Min personliga uppfattning är att allt som dem till höger, däribland Sverigedemokraterna, inte gillar benämner de tröttsamt nog för vänstervridet eller vänster-någonting och vice versa.

Så kan jag citera en högernationalist någonstans; ”Vänstervridna universitet är förstås ett problem. Vänstervridna Universitet är ett problem även i Sverige. Jag vill tro att en del av det är att man vill – som akademiker – värna de svaga. Att man därför gärna lutar lite vänster. Men man är bra förvirrad om man inte förstått att vänsterideologin inte är den svaga ideologin i Sverige. För den delen står den heller inte upp för de svaga i samhället”.

Man kan klart konstatera att det mesta som är kritiskt och granskande av vad det vara månde såsom gammalmedia av olika slag SVT, SR och UR. Även Dagens Nyheter kallas ibland vänsterblaska när någon artikel inte faller i smaken.

Det ligger faktisk i sakens rena natur att journalistik som granskar dras till granskning av makten och blir där av naturliga skäl kallad för vänsterorienterad. Man kan fråga sig om det från vissa håll ens finns annan kultur än vad som kan kallas vänsterorienterad. Vänster-någonting har blivit en generell rubrik och benämning av sådant som kritiserar. Ingendera sida gillar naturligtvis och självklart inte kritik. Förmågan att bemöta negativ kritik är inte för många en framgångsrik förmåga. Kritik blir i många fall kritik mot personen och inte saken. Därför blir politiska redaktörer ibland kallad dumma i huvudet. Hur moget är det?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.