Tärnaby Sporthotell plus och minus

Sporthotellets fina kök

Mysig hörna i restaurangen

Tärnaby Sporthotell

Recension av några dagars vistelse på Tärnaby Sporthotell i denna vecka. Hotellet har även fina stugor för uthyrning och ställplatser för hubil/husvagn.

Vi var cirka femton vuxna och ett fyrtiotal barn- och ungdomar på slalomläger. Dock finns många aktiviteter i anslutning till hotellet. Denna gång var vi där för slalomaktiviteterna.

Ett fint plus är att ledningen och personalen är välvilliga och ger god service och lyckas bra med det. Det är ytterst positivt att några entreprenörer vill lägga ner hårt arbete och ta riskerna med sin satsning. Ägarna har startad renoveringen av campingen. I campingens servicehus har kök och disk renoverats. Damsidan i servicehuset med toalett- och duschutrymmen är redan fint renoverad. Herrsidan återstår. Mycket bra.

Plus, plus och plus är; Att hotellrummen är väl skötta och snyggt städade. Serviceköket i hotellet är nyrenoverat på ett praktiskt och fint sätt. Fjällvindens Hus där restaurangen och ett och annat konferensrum finns fungerar bra ocg är trevligt. Hotellet är personligt och ger gemytlig fjäll- och vildmarkskaraktär. Något kallt här och där men det var närmare minus fyrtio ute dessa dagar. Det finns ett litet gym som är något magert som de allra flesta hotellgym faktiskt ofta är. Restaurangen bjuder på en enkel meny inklusive en rad pizzor.

Ett äkta långt stort minus är frukosten. Det skall sägas att med enkla medel skulle release 2 kunna uppnås genom att lägga till det som verkligen fattas. Lägg till frukt och grönt och så förstås flera brödsorter att gnaga på. Unga och gamla gillar sylt och inte endast apelsinmarmelad. Det räcker inte med polarkaka, franskbröd för rosten och vörtlimpa som en fläkt från julen. Gröten kunde ha varit bättre ifall den inte kokats så tjock och kompakt. Första morgonen blev en gryta utan salt och en annan gryta var kall. En ung frukostarbeterska jobbade skorna av sig för att hinna med men gjorde bra ifrån sig. Dessutom skulle logistiken och det praktiska ha fungerat bättre för gästerna om det fanns ytterligare någon yta att parkera frukostbrikan på.

Ett något minus är tillgång till platser med motorvärmare vid hotellet som helt enkelt inte var i bruk trots att en hel rad uttag fanns monterade. Servicevilligt erbjöds uttag med fördelningssladd för ett antal motorvärmare men dock inte för kupévärmare för annars hade säkringar lösts ut. Men det fanns tillgång till många uttag med mycket elkraft tre minuter bort på campingplatsen för 300 kronor per dygn.

Sammantaget har Tärnaby Sporthotell ytterligare utvecklingspotential och är nu naturligtvis värt besök. Frukosten behöver dock bli betydligt bättre. Vem minns inte hotellfrukostar? Ett antal platsen för motorvärmare behövs invid hotellet även när temperaturen är betydligt högre än uppåt minus fyrtio.

Sidorna https://tarnabysporthotell.se  Facebook-sidan,  och Instagram är informativa. Läs mera om hotellet Ulrika, Monne och David.

P. S. Vi kommer gärna tillbaka åter till campingen som vi tidigare gjort i många år och naturligtvis även till hotellet och restaurangen. Lycka till Tärnaby Sporthotell!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.