Låglönesatsning

Regeringens låglönesatsning på invandrare är en vällovlig arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Nu blir det minst 34 000 kronor i månaden för invandrare i lön. Kan regeringen eller vilka det nu är som bestämmer, möblera om på arbetsmarknaden vore det bra. Visserligen går det stick i stäv med Saltsjöbadsandan.

En befrämjande långsiktig åtgärd vore att regeringen gav riktade bidrag till kommuner så att de kan satsa på Pizzagymnasier vilket kan innebära att svenska ungdomar kommer in på marknaden för pizzabagare. Det är också taktiskt om det startades några gymnasier av typen S-Eleven-utbildning så att fler ungdomar kan arbeta i servicebutiker på kvällar och nätter.

Den stora frågeställningen i låglönesatsningen kan vara om det är omsorgen om de invandrare som har låga löner eller om det finns något annat syfte? Undrar vad som kan krävas av kognitiv färdighet för att räkna ut syftet?

Etiketter:

2 kommentarer

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      ”Alla” även du vet vad det handlar om när lägst lönen för arbetskraftinvandrare eller invandrare i allmänhet betyder. Jag har inte missat någonting. Dock har jag skrivkit ett inlägg sm naturligtvis ogillas av många. Repliker till mig borde inte handla om mig utan om sake.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.