Humörsänkande

Det är märkbart humörsänkande att på olika medier mötas av dagens politiska retorik. Det var bättre förr. Bedrövligast är X (före detta Twitter). Jag har därför idag släckt ner X. Jag kan erkänna att jag sannolikt haft fel när jag sagt att läsa X kan fördelaktigt tillhöra allmänbildningen om man vill sondera hur ”ärligt” folk skriver. Det behövs inte. Kanske drogtest skulle vara bra för en del innan de börjar göra inlägg på X?

En av de värre företeelserna är desinformation och möjligheten till källgransking. Det är svårt att ens tro när man inte så säkert vet.

En avgörande orsak till den makabert hypade retoriken är när tuppkammarna växte till sig på den yttre högerkanten. Fulast i mun kan man säga om dem. Nu skriker både vänster och höger sida till varandra som ordfattiga tonåringar med allvarlig retorisk analfabetism. Populäraste sportgrenen är personliga påhopp när den kognitiva förmågan kommit till korta och reptilhjärnan blir dominant. Tyvärr, till och med här på VK-bloggen finns en hen som har fixerat sig vid att jaga Magdalena Anderssons tillkortakommanden.

Det är inte så att jag gett upp mitt deltagande på åsiktsbalettens scen men jag är evinnerligt trött på dagens politiska retorik. Nu först har jag förstått att den bidragit något till att sänka mitt humör.

Jag skall bemöda mig om att inte längre på denna blogg skriva inlägg kopplade till politikers tillvaro. Då kommer jag att slippa personliga påhopp som faktiskt gör mig nedstämd. Jag får tåla att inte längre bli lika läst som tidigare men kommer säkert att känna mig friskare. Ful typ vän av oordning tänker och säger kanske ”nu har vi tystat honom”.

Några frågor jag ställer mig. Vilket parti skall rasistiskt lagda människor företrädesvis rösta på? Vilka partier skall människor som avskyr invandrare rösta på och vilka politier bör de uppskatta? Vilka partier skall människor rösta på eller sympatisera med om de vill ha ett mera rättssäkert samhälle, religionsfrihet, mera rättvisa och större respekt för olika kulturer? Finns det något parti lämpligt för kulturrasister?

P. S. Hädan efter blir det blir i alla fall mera sällan inlägg i politiska ämnen utan även filosofiska ämnen, reseskildringar, människoporträtt, dokumentära berättelser, oförargliga åsikter och frågeställningar och liknande som alla gånger inte är särskilt provocerande och intressanta. Skall ändå något från en yttersida lyckas tillskriva mig vänster-någonting?

Etiketter:

10 kommentarer

 1. Agneta

  Du verkar ha fastnat i uppfattningen att alla som tycker att vi haft en för stor invandring är rasister. Så är det naturligtvis inte, Sverige är ett av världens minst rasistiska länder.
  Hur är det med alla som kommit hit från andra länder, finns någon rasism bland dem? Antisemitismen i dagens Sverige, vilka är det som står för den?
  När det gäller Magdalena Andersson och S så kan man ju tänka att de börjar få tillbaka en del av all smutskastning av ffa SD som partiet ägnat sig åt under alla år.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   D uhar helt fel om mig i ditt påstående ”Du verkar ha fastnat i uppfattningen att alla som tycker att vi haft en för stor invandring är rasister.” Jag tycker att hanteringen av invandringen oavsett orsak till invandring och migrationsarbetet varit bristfälligt. Att ett parti som SD kritiseras och smutskastas behöver man inte var särskiult klok att förstå oavsett vad någon själv skulle tycka. När det gäller ”smutskastning” leder sannolikt SD den sportgrenen. Rasism finns hos många och natöurligtvis även hos en del invandrare. Jag har arbetet internationellt i ett mycket stort multinatinell koncen och arbetat i flera länder. Detta her gett mig en god kunskap och bredd av andra kulturer och värderingar. Frågan om vilka som står för antisemitismen i sverige behöver naturligtvis inte besvaras av mig. Eftersom min familj emirerade från Danmark blev tyvärr en del av dem utsatta för hemska ting under andra världskriget.

   • Agneta

    Håller inte med om att SD skulle leda någon sport i smutskastning.
    SD har fått utstå väldigt mycket hat och oförskämdheter under årens lopp. Självklart då att bemöta alla förolämpningar.

     • Agneta

      Märkligt då att ”ett sådant parti” är Sveriges näst största!? Läste för en tid sedan att många av SD:s väljare är fd socialdemokrater. Stämmer säkert, även jag röstade tidigare på S.

     • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Näst största innebär cirka 20% av rösterna i senaste Riksdagsvalet. Det kan inte vara så många som ändå är förvånade över framgångarna hos SD. Dels lyftes partiet SD fram av M, KD och L och dels fångade de misnöjet med invandringen och skräcken för islamism. Man kan ha fog för att säga att M, KD och öven L är stödpartier för SD likt vad som hänt i flera andra länder. M kunde ha varit ett större parti om de inte försökt efterlikna SD. Det är inte bara KD, C och MP som tappat mark uta även M. Då återstår i dessa tider två polära partier nämligen S och SD. Sannolikt av skälet att det finns en mycket kritisk inställning till Socialdemokraterna från den högra sidan. Det är inte heller svårt att inse att SD även har rollen som missnäjesparti likt Ny Demokrati en gång hade. Trettiotalets Tyskland är inte helt fel att likna detta med. Dock får ofta en sådan liknelse kritik av dem som själva sympatiserar med SD. Inom demokratin tilllåter det parlamentariska systemet att just SD fick detta avgörande inflytande på regeringen. Betänk vad som skulle ske om M, KD och L gjorde sig ovän med SD. Beroende på kan S om de rör sig mera mot mitten och vinna mark inför näste val. Skulle konstellationen Tidö överleva i damband med nästa val blir det inte lätt för M. Kanske M skulle ta en svängom med S? I vart fall bjuder inte S upp SD.

 2. Mique

  Hej Villy! Jag beklagar ditt beslut, att inte skriva några politiska inlägg på din blogg framöver! Jag kommer även fortsättningsvis, att läsa dina inlägg på Vk-bloggen, då de är de mest läsvärda och välskrivna bland alla Vk-bloggar. Både inom Kali NetHunter Community och The Frenchman Community noteras en mycket hög aktivitet på högerextrema internetforum inför stundande presidentval i Ryssland och USA, det skulle vara förödande för mänskligheten om Trump blev USA:s president igen. Själv kommer jag att fortsätta att jaga brunskjortor med blåslampa efter devisen, ”släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen!”.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för ditt inlägg. Är det någon gång jag måste ha fel ibland är det väl ändå när jag ”lovat” inte skriva inlägg av politisk karaktär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.