Börja inte med nyheterna

Jag undrar vilka som skall presentera upplyftande och positiva ting i sammanhangen med alla tråkigheter? Just nu är det tungt med den kriminella invasionen av Ryssland i Ukraina, kriget i Gaza, Jemen, Röda havet, gängkriminaliteten, landet och människornas ekonomi etcetera, etcetera. Naturligtvis kan vi inte blund för allt detta men det känns ibland lindrande att blunda en stund. Och ännu mera tungt för en pandemi satte även sina spår.

Naturligtvis måste man börja med att vara något av sin egen lyckas smed. Det är ingen annan som gör jobbet åt en. Flera vädjar sannolikt till ”gud i himlen” om tröst. Några andra har sin tillit till ”fan i helvete” om att ge igen och skrämma upp folk. Några andra ser ljusningen i regeringen eller dem som i huvudsak faktiskt styr eller sägs styra regeringen. En del tror att det är andra vilka de säger är mindre värda människor som är skyldiga till stora samhällseländen. Men tro inte på allt. De ljuger ofta. Precis som några denna gång slog rekord i falska vallöften. Jag skulle egentligen inte prata politik men ibland får man för sig att allt är sossarnas fel eller i alla fall de förra, ännu tidigare.

Någonstans och på många ställen bet lögnen sig fast och fejknyheter blev vanliga. Så växte sig en allmän misstro framt.

Låt oss slå fast att Sverige är ett mycket bra land på många sätt trots att krafter finns som påstår något helt annat. Vår uppgift blir att finna och se till allt det positiva som existerar. Det skall jag börja med att göra varje morgon och till och med undvika att starta dagen med att lyssna på nyheter.

Etiketter:

2 kommentarer

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Generellt sett är hanteringen av Navaljyj katastrofalt beklämmande. Vad gäller den information som du refererar till handlar det inte aom vilken tilltro jag skulle tillmäte dig utan om tilltron till din källa kan vara trovärdig. Det råkar vara så att om själva orsaken till ett dödsfall är blodpropp finns den naturligtvis flera tänkbara orsaker tilll blodproppen. Om diagnosen är sann blir i så fall en i första hand isolerad företeelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.