Bilder av Copilot & Image designer

Jag frågade i dag AI funktionen Microsoft Copilot om att skapa en bild av ”åsiktsfrihet”. Nedan är svaret och bilden. Så kan det gå till när man gör det lätt för sig. i detta fall är resultatet trovärdigt.

Detta tyckte Copilot om åsiktsfrihet.

”Jag ska försöka skapa det. Åsiktsfrihet är en mänsklig rättighet som innebär att varje person har rätt att uttrycka sina åsikter, tankar, och idéer utan att hindras eller bestraffas av staten eller andra aktörer. Åsiktsfrihet är grundläggande för demokrati, yttrandefrihet, och medborgerligt deltagande. Åsiktsfrihet är ett tema som har varit viktigt i många historiska och nutida rörelser och konflikter. Här är min bild på åsiktsfrihet.”

 

Yttrandefrihet av Copilot.

Därefter frågade jag Copilot om ett annat begrepp ”yttandefrihet”. Då fick jag denna bild.

 

Bild av Image creator Designe.

Microsoft har en annan särslild bildgenerator. Image designer, som jag frågade om en bild av en ”ledsen männmiska”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.