Riskfylld fotografering?

Jag har förtsått att det kan vara riskfyllt att fotografera. Men jag förhandlade med alla i Christiania som gjorde ett visst mptstånd. Nu är jag visserligen född i Danmark vilket hjälpte till i språket. I Christiania är det mesta möjligt. Där bodde läkare, advokater och annat halvfint folk också då jag besökte Christiania. Maten var mycket god och människorna vänliga. Det var inte långt i från Cristiania mina kusiner bodde.

Christiania grundades år 1971 när ockupanter tog över ett övergivet militärområde som tidigare tillhörde den danska marinen. Området täcker 34 hektar och har ungefär 1 000 invånare. Här finns verkstäder, förskolor, bagerier, kaféer, restauranger och mer. Trots flera försök från danska myndigheter att stänga Christiania har det fortsatt att existera. I februari 2011 fastställde Danmarks högsta domstol att den danska staten har nyttjanderätten till området.

Hav en dejlig dag og vi ses igen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.