Förlorarnas alternativ

Nu har förlorarna, de missnöjda och ideologilösa i samhället fått ytterligare alternativ att sympatisera med. Folklistan är likt ”grisen i säcken”. Ingen vet riktigt vart det bär och vad som levereras. En sak kan man dock vara relativt säker på och det är att Skyttedal och Emanuel verkar ha som mål att ordna till sig bra jobb inom EU organisationen. Politikereliten Skyttedal och Emanuel är mot eliten. Det lockar också sympatier.

Har SD lyckats klara sig fram till att M, KD och L tog dem under sina armar kan möjligen Folklistan komma en bit på vägen eller hela vägen fram till ett Riksdagsparti 2026. Det finns många exempel på otippade utfall inom politiken.

När nu Folklistan dyker upp kanske det kan gå för SD som för Danskt Folkeparti när det fick konkurrens från andra partier som adresserade liknande frågor. Dessutom kan naturligtvis förändringar i väljarnas attityder och preferenser,  ha bidragit till nedgången för Danskt Folkeparti.

Folklistans populistiska retorik är lättare att förstå för dem som inte har så lätt att förstå. Folklistan ser ut som en Copy Cat på dem som känner sig Trumpna.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.