Orm vid sin barm

Det var en gång en brun orm.

KDML ”har närt en orm vid sin barm” och ”tagit fan i båten”. KDML som 2018 lovade dyrt och heligt att inte ha med SD att göra bedrog väljarna och visade att politiker är inte alltid att lita på.

TV4 avslöjade hur SD arbetade med desinformation och tillintetgörande av människor. Som väntat räckte det för KDML med en ursäkt från partiledare i SD. KDML hade möjligen chansen att lämna samarbetet men då skulle de ju bli en minoritetsregering. Men varför hugga av den hand som föder dem?

Den som inte förstår att SD i praktiken styr regeringen KDML vill inte heller förstå. Dem som tror att SD ”mognat” och blivit regeringsdugliga visar naivitet och aningslöshet. Samarbetet med SD visar hur högt priset kan sättas av politiker för egen vinning.

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Mique

  Hej Villy! Jag håller fullständigt med dig! Jag önskar dig och din familj en särdeles trevlig sommar! Mvh, Mique.

 2. Christer

  Kan bara hålla med.
  SD:s rätta ansikte visar sig här tydligt, och deras patetiska ”Vi var inte först” eller ”Så gör ju alla andra”-ursäkter blir bara löjliga. Brallorna är nere, handen är i kakburken, så är det.
  För minnets skull vill jag ju ändå påpeka det faktum att politiker inte är att lita på samt att de inte hugger av armen som föder dem, är ett betydligt äldre sanning.
  Det är ju faktiskt lite förnöjsamt att se hur skam går igen. Tänker på Annie Lööfs sko som ännu inte är uppäten, trots hennes löfte att hellre göra det än att stötta en S-ledd regering. DÄR om någon gång blev väljarna lurade och demokratin satt ur spel.
  Och att ett minoritetsparti har det faktiska styret över regeringen är ju inget annat än svenska politisk tradition. Under stora delar av 1900-talet lät sig S styras av VPK, allt i mening att behålla regeringsmakten. En konstart som sedan MP drev med perfektion under många år. Och de sviterna lever vi fortfarande under.
  Vi kan ju ändå vara överens om att det är tur att vi nu har en regering som börjat städa upp den rödgröna röran.

 3. sven

  De andra partierna har betett sig som klantarslen , de har hela tiden bäddat för SD.Hade de gjort vad de skulle istället för att haft focus på att få bort SD hade SD redan varit borta . Men nu har de redan fått dom att bli en maktfaktor. Hade varit bättre att skitit i dom och levererat resultat i landet iställe. Har SD tyckt en sak måste de andra tyckt tvärt om, sedan kommer de med samma ide några år efter. Nej se till att samarbeta över partigränserna med problemen i samhället så kommer SD att självdö .Det kommer aldrig att gå att snacka bort dom. Se istället till att deras väljare kommer tillbaka, det gör de om samhällsproblemen minskar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.