Integrera inte assimilera

Den Arabiska hästen i Dalarna

För dem som flyttat eller flytt till Sverige av någon anledning bör det räcka med att rätta sig efter svensk lagstiftning. De värderingar som bör förväntas av alla människor som befinner sig i Sverige är att vara mänsklig, sympatisk, hövlig, respektfull, ha en grad av generositet, behandla alla människor lika och med respekt och liknande goda ting.

De så kallade ”värderingar” som kallas för ”Svenska” är i egentlig mening inte Svenskar ensamma om att ha. Som exempel kan jag nämna att en av mina värderingar är rättvisa och den är väl svensk, dansk, tysk, engelsk, spansk och så vidare. Svenskar har inte monopol eller ensamrätt på vissa värderingar.

Om man flyttar till Sverige handlar det om att integreras och inte assimileras genom utplåning eller undanhållande av sin egen annan kultur så vitt den inte bryter mot den svenska lagstiftningen. ”Medan assimilering innebär att människor helt ger upp sin egen kultur till förmån för en annan, betyder termen integration aktiv inkludering av människor som av olika anledningar är utestängda.”, 2024-06-29, larshjalmered.se/vad-betyder-assimilering-forklarat/

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.