Innanför skinnet på folk

Olika värderingar på bussfärden

Nu kryper de innan för skinnet på folk de inte kan fördra. Jag var bland de allra första att kalla dem kulturrasister men nu angriper de folks inre känslor och värderingar. De anbefaller ”svenska värderingar”. De påstår även att ”svenska värderingar är hotade” och menar att det finns ”en ”överordnad kultur som alla måste anpassa sig till”. Några få av dem tog initiativet fram för näsan på de andra att definiera ”svenskhet”. Är det svårt att förstå hur dessa nu vill styra en stat likt både Vladimir Putin, Kim Jung-il och flera andra genom att bestämma hur folk skall tänka, känna och göra. Det verkar inte räcka med att följa vår lagstiftning.

Varför ringer varningsklockorna för så få? Varför kallas dem som protesterar mot denna överhet för vänsterorienterade när de helt enkelt bara är vanliga förnuftiga och sympatiska medmänniskor?

Etiketter: ,

4 kommentarer

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Jag har verkligen tänkt på detta. Men ibland går saker och ting så sakta i små portioner så få märkte det som Hédi Fried sade.

      • Mique

        Mina morföräldrar hörde varningsklockorna redan i början av nittonhundratrettiotalet. Om inte mina morföräldrar och min mor hade lyckats fly till Kanada, så hade de med stor sannolikhet tillhört den tre fjärdedelar av min släkt, på min mors sida, som hade förintats av nazisterna. ”Släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen”!

        • Villy Hansen (inläggsförfattare)

          De hämtade även min mormor i Danmark för att hon uttryckte stark kritik över att de sände ut så unga pojkar i krig. Men mormor klarade sig och blev bara förhörd i ett par dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.