Mindre svart med ROT och RUT

Många kritiska röster har höjts vad gäller ROT och RUT mest av allt när det gäller RUT. Kritiska synpunkter har i första hand kommit från partiföreträdare på vänsterkanten, fackliga organisationer och ledarskribenter med vänstersympatier.

Centerpartiet är initiativtagare till både ROT och RUT och har målmedvetet drivit dessa frågor i riksdagen. Maud har fått utstå mycket kritik för RUT avdraget eller som många ironiskt och nedlåtande har kallat det ”pigavdraget”. För Centerpartiet har några av argumenten för både ROT och RUT varit att få bort svarta arbeten och öka antalet vita arbetstillfällen.
 
Nu visar Skatteverkets analys att företag och privatpersoner som köpt tjänsterna är nöjda med systemet . Cirka 86 procent av svenskarna tycker att ROT-avdraget är bra och 72 procent tycker att RUT-avdraget är bra.
 
Jan-Erik Bäckman, analyschef på Skatteverket säger också att svenskarna inte längre tycker att det är okej att ha svart städhjälp eller att köpa svarta byggtjänster. Vi ser att skattereduktionen har skapat vita jobb och att det har skett en tydlig attitydförändring sedan ROT- och RUT-avdraget infördes.
 
 
Analysen och kommentarerna bekräftar därmed att Centerpartiets argument för ett införande av ROT och RUT var riktiga. En attitydförändring har skett till svarta arbeten och därmed har fusket med svartjobb minskat samtidigt som fler entreprenörsföretag och fler arbetstillfällen har skapats.
 
 
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier