Centerpartiet välkomnar uppgörelsen

Fackförbundet Kommunal och Sveriges kommuner och landsting (SKL) har träffat en överenskommelse om ettåriga introduktionsersättningar för att locka fler unga att arbeta inom välfärdssektorn.

Avtalet innefattar 75 % arbete och 25 % introduktion eller utbildning och riktar sig till arbetslösa mellan 19 och 25 år.

Centerpartiet välkomnar uppgörelsen och jag hoppas att många av våra arbetslösa ungdomar i Vännäs (26 %) tar chansen att skaffa sig både introduktion/utbildning samt ett arbete inom välfärdssektorn med hjälp av denna överenskommelse.

Vännäs, som så många andra kommuner, behöver ungdomar som ser välfärdssektorn som sitt framtida arbetsområde. Vi behöver dig om vi ska klara framtidens arbetskraftsförsörjning inom detta område. Behoven är stora och blir ännu större när vi närmar oss det stora pensionsavgångarna.

Jag tror också att vi behöver se över anställningsvillkoren för en del av yrkena inom denna sektor. Det gäller inte minst inom vård och omsorg. Då handlar det om bl.a. arbetstidsscheman och lönenivåer. Det handlar också om möjligheten att få barnomsorg kvällar, nätter och helger. En viktig förutsättning inte minst för ensamstående kvinnor.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier