Stärkesmark byaförening har gjort det igen

Besökte igår, vid två tillfällen, musikfesten i Stärkesmark. Först under eftermiddagen och sen på kvällen. Jag är full av beundran över det arbete som byaföreningen och alla dessa ideella krafter gör för att bjuda på denna musikfest som under tolv timmar underhåller publiken. Ett välorganiserat och genomtänkt arrangemang av byaföreningen.

Jag känner många gånger att det ideella arbetet ofta glöms bort i de politiska sammanhangen. Därför vill jag och Centerpartiet att det ideella arbetet får mer av uppskattning. Vi vill, inom ett flertal områden, arbeta för ett ökat samarbetet med de ideella krafterna och tillsammans utveckla den kraft som dessa människor kan bidra med.

Det gäller inte minst nu då kommunens ekonomi är satt under stark press och kommunens möjligheter att arrangera och ekonomiskt stödja arrangemang är mycket begränsade.

Vännäs kommun och Umeåregionen ska känna stor tacksamhet över vad dessa ideella krafter åstadkommer. Ett arrangemang som sätter Vännäs och dess landsbygd på kartan. Ett arrangemang som visar på en levande landsbygd där människor är beredd att avsätta massor av timmar i förberedelser för att skapa en mötesplats under tolv timmar där besökarna får träffas, trivas och umgås. Dessutom ett av många arrangemang som Vännäs kommun bidrar med till kulturhuvudstadsåret.

Många var där, ung som gammal, som njöt av det fina vädret, lyssnade till alla dessa duktiga musiker som spelade och sjöng allt från schlager, pop, rock, jazz och rockabilly. Till detta kunde man avnjuta allt från palt till sommarsallad eller varför inte hamburgare eller en varm korv.

Tväråbäcksbygdens intresseförening svarade för caféverksamheten. Där fanns och gott fika att köpa med fler olika pajer att välja på. Mat- och fikatälten var väl fyllda och matlusten var det inget fel på.

Stort TACK till allt och alla, ingen nämnd och ingen glömd.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier