Saxnäs 2022

Ni som följt bloggen såg att vi i byn hade ett möte på Saxnäsgården i fredags eftermiddag. Det gick ut på att samla de krafter som finns runt vår by och tillsammans möta framtiden på ett bra sätt. Jag skriver byn, men i själva verket handlar det om hela Kultsjödalen då vi är beroende av varandra i så mångt och mycket.

Det började med en del genomgångar och redovisningar av hur det ser ut runtikring byn och de projekt som pågår, och ute i hotellets foajé hade vi från skolan en utställning om vår verksamhet där betoningen låg på vår unika lägerverksamhet: Varför vi på Saxnäs skola prioriterar och lägger ned tid, energi och resurser på detta område. Vi visade även upp arbetsgången med planeringar utifrån skollag och våra olika läroplaner, förberedelser, genomförande till efterarbeten. De minsta hade badat under eftermiddagen och fick ansiktsmålning under tiden de vuxna satt på möte.

En brakmiddag bjöds det på med bl.a pulled pork på menyn och det var så GOTT!

Efter middagen satt folk i smågrupper och diskuterade utifrån tre olika perspektiv:

* Leva och bo

* Jobb och arbete

* Familj och fritid

Efter 30 minuter samlades tankarna ihop för en gemensam sammanställning. Alla blev nog rätt förvånade över det högen av Tankar/lappar som sattes upp på tavlan. De gicks igenom och en del kompletterades med kommentarer för att sedan sättas in i en pärm.

Och fram tills nu är det relativt lätt för att komma till det svåra: Hur ska vi jobba vidare med dessa idéer? Om de blir liggandes i en pärm så lär det inte bli någon utveckling av vår framtid. Ett nytt möte är på gång i juni där denna kväll ska följas upp och jag får anledning att återkomma i frågan.

Ett mycket givande möte med alla kategorier av folk och jag är väldigt glad att se att byns ungdomar dök upp. De som står i tur att ta över stafettpinnen efter denna generation. Jag ser framtiden med tillförsikt.

Nu på tisdag blir det städning av byn efter dem som inte kan hålla reda på sitt skräp. Samling 18.00 på Affärn. Väl mött då! (Och du som inte kan komma kan ju skänka oss en tacksamhetens tanke).

Mulet med regn i luften, + 6 grader.

2 kommentarer

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Göran!
   Ja sådant beröm är ju bara att tacka och ta emot.
   Men sedan äras den som äras bör och det är ett flertal i vår by som får ta åt sig. Jag upplever att vi har en stark samhörighet i vår by och drar åt samma håll, vilket underlättar. Till på köpet har vi ett näringsliv och föreningsliv som samarbetar och på så sätt är vi på god väg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>