Debatten, SD & Batra

SD fortsätter med sina barnsligheter och vill visa sig som den ”enda oppositionen” i dagens Sverige. Löjligt. På radion sa de att Lövén skröt på Batra för Decemberuppgörelsen, och att det inte var riktigt vad hon ville höra. Jag tycker att hon ska vara stolt. Hon (och resten av Alliansen) och regeringen visade på att situationen som den nu var med obstinata SD, var ohållbar. Den sk. sjuklövern som SD vill kalla dem tog ansvar då inte SD själv ville göra det.

Men sedan förstod jag inte vitsen av Batra med att göra någons sorts reformtävlan mellan nuvarande regering och Reinfeldts regering. Med tanke på den nedröstade sosse+MP-budgeten så blev det inte mycket av reformer. Det fanns reformer på agendan, men det röstades ned med SDs hjälp.

Och inte nog med eländet så riktar Mattias Carlsson SD, en misstroendeförklaring mot Lövén och vill visa sig som det enda oppositionspartiet i Sverige. SD fortsätter sin enkelspåriga politik. Men jag tror att det i längden kommer att slå mot SD självt. SD har på sista tiden gång på gång visat vilka dom är och vad man vill åstadkomma. Kaos. Kommer Carlsson + Söder att lyckas med vad resten av det politiska Sverige haft så svårt med att göra: Att  visa vad SD verkligen är för sorts parti.

Undrar om det inte är en del SD-are som börjar vilja ha tillbaka Jimmie.

Jag tror inte Alliansen kommer att lägga sig platt för regeringen och nu senast är det en del moderater som flaggat för att de inte ska följa nämnda överenskommelse. Det ska bli intressant att följa.

I övrigt måste jag säga att trots Batra och hennes ”lantis”-klaver för ett antal år sedan  låter riktigt sund. Vi får se om jag får äta upp dom orden. Jag sa likadant då Maud tillträdde som ny ordförande för Centern…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.