Kristen terror

Läser på text-TV att ledaren för terrornätverket Herrens motståndsarme, LRA tagits tillfånga och nu ska in till ICC. En brutal massmördarsekt som misstänks för 100 000-tals mördade, otaliga kidnappningar och våldtäkter. I mina ögon fullt jämförbara med Boko Haram, Al-Shabab, IS, men med det undantaget att det är en kristen terrorgrupp….

Jag skulle tro att det inte finns så många av oss kristna som identifierar oss med denna sekt. Men att döma en stor del av jordens befolkning som är muslimer till att vara av samma skrot och korn som Boko Haram, Al-Shabab och IS är inga problem.

Nu får man väl hoppas att det kan lugna ned sig där dessa LRA härjat i Afrika. Men det vete tusan. Det kommer fler idioter. Det verkar inte finnas någon hejd på dem. De föder varandra.

Tur är att jag få vara uppe i fjället och fiska.

Idag lördag, har det varit en helt makalös dag. Nästintill vindstilla, SOOOOL och -7 grader.

Ha det gott kära läsare.

3 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Nja, det finns nog rättavsevärda skillnader i alla fall !
    Dessa banditgäng skyler sig visserligen bakom religiösa föresatser, men klarar knappast av att relatera sitt barbari som sanktionerat av den kristna bibeln.
    Koranen däremot hanterar kriget som gudasanktionerat.
    ”fredens religion” är därmed fulständigt paradoxalt epitet.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Göran!
      Det var intressant att en kristdemokrat som du, och vad jag förstår som inte ser sig som kristen har sådana kunskaper. Om bibeln skulle jag kunna förstå, men Koranen? Tillåt mig tvivla. Men jag kan ju ha fel. Vad vet jag?
      Men dock kan jag nog tycka att ditt synsätt verkar aningen trångsynt med tanke på kristendomens ”fredliga” historia genom tiderna.

      • Göran Jonzon

        Troende kristna har förföljts och förföljt genom tiderna och krig har utkämpats så nära som i vårt grannland Tyskland där katolska kyrkan reste sig mot reformationen och man högg skallarna av varandra i självpåtagen tolkningsrätt under samma gud !
        Jag känner ingen skam över att jag ställer mig tvivlande till alla former av överordnad makt.
        Däremot vet jag att jag behöver ha någon form av moraliskt rättesnöre för mitt handlande.
        I valet mellan olika värdenormer kommer den buddistiska livssynen närmast, men dess uttolkning av verkligheten är för mig alltför främmande för att den ska gå att applicera på det sätt jag fostrats att leva mitt liv.
        Jag lever i en miljö som jag enligt evolutionens spelregler försöker anpassa mig till och den miljön grundas på ett kristet samhällsskick.
        Utan att vara särskilt beläst i varken den ena eller andra religiösa skriften känner jag ändå varifrån den största ondskan kommer.
        Den som tar sig rätten att sätta sig över andras liv, har enligt min syn även förverkat sin egen rätt.
        Öga för öga låter helt rätt i det sammanhanget.
        Eller som Stalin gjorde i Finska vinterkriget, när han gav förlorande finska nationen ett alternativ:
        Vänd er mot era tidigare nazistiska bundsförvander och vänd vapnen mot Tyskarna annars anfaller vi er !
        Jag tycker vi börjar komma i ett läge där vi ska avkräva representanterna för ”fredens religion” att i praktiken visa genom handling att de tar avstånd från sina Jihad-krigare och utlämnar dem för domstolsprövning i varje enskilt fall. Det får vara nog med barbari nu !
        Vad gäller Afrika borde det åligga en ansvarstagande västvärld att städa bort dårarna som skövlar och skändar, oaktat i vilken religions namn det sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.