Veckan som gått

Det har hänt mycket den senaste veckan.

* Efter att det visat sig att under nyårsnatten varit gäng med ungdomar som trakasserat kvinnor på alla sätt och vis visade det sig att detta fenomen även dykt upp i Sverige på bl.a festivalen We are Stockholm. Unga män som tror sig kunna bete sig hur som helst. Till en början skrevs det om utlandsfödda förövare, men det visar sig mer och mer att den gemensamma nämnaren är att det är män, män och åter män. Som någon skrev i en grannblogg: En skitstövel är en skitstövel oavsett vilken hudfärg han har och vilken kultur han kommer i från.

* Fackförbundet kommunal har ”schacklat” med medlemmarnas pengar och ”investerat” dessa i div. olika anläggningar av lyxkaraktär. Där har spriten flödat tillsammans med ett och annat porrnummer samt till Tony Irwings skakande, nakna rumpa??? Lägenheter har hyrts ut till facktoppar och inga lägenheter har gått till allmänna bostadskön på 16 år.

Det intressanta är att det är Aftonbladet, ”PK-media” som grävt fram alla dessa uppgifter. Hå, hå, ja, jaa!

* Utrikesminister Margot Wallström har varit i hetluften med både lägenhet hos kommunal, där det visat sig att fackförbundet inte lagt ut några lägenheter till allmänheten. Wallström menar att hon fått uppgifter från förbundet som styrker hennes version att allt gått rätt till och efetrsom det är frågan om ord så lär vi aldrig få reda på sanningen. Moderaterna vill kölhala Wallström och menar att hon gått in i en beroendeställning. Må så vara. Men med tanke på att förre utrikesministern Bildt (M) inte hade allt rumsrent så tar iaf jag ganska lätt på deras kritik.

Inte nog med det. Hon har även blivit portad från att resa in i Israel pga sin kritik mot landet, men det börjar kännas som att det räcker att kritisera detta land så skriker man ut ”antisemitism” som följs av dvs åtgärder.

* David Bowie gick och dog 69 år gammal. Inte direkt en musiker som jag följt eller lyssnat på med jag kan nog tycka att det finns guldkorn. Han var så mycket mer än en musiker. Han var en sann konstnär och stilbildare om man frågar mig.

* Då vi ända tar upp döden så kan jag inte låta bli att nämna att professur Severus Snape, dvs Alan Rickman även gick hädan denna vecka. Det jag mest kommer ihåg om denne man förutom Snape, är hans rolltolkning av Sheriffen av Nottingham och den härliga frasen; …and call off christmas… Humor på hög nivå.

* Vi har haft problem med en hel del räv inne i byn och det skulle inte behöva vara något problem om det inte var så att var och varannan har skabb. I torsdags ringde svägerskan att jag hade en utanför lagårn. Jag sprang hem och mycket riktigt. Jag såg en dammvippa till rompa som stod rätt ut där den stod på skalle och grävde i min åtel. Men rätt vad det var så stack han upp skallen och då fick jag min chans och strax efter var den död. Full med skabb.

* I helgen vittjade jag mina nät och det märks att det varit kallt och det blev en hel del arbete med isen. Men sägas ska är att den är fin och nu på sina ställen riktigt tjock. Ringleden är sedan ett tag nu stakad runt byn.

* I lördags hade vi en helt gudomlig dag då vädret visade sig från sin bästa sida och jag tog en tur upp till stugan i fjället. En helt magisk dag.

* Idag söndag blev det ett varv på skidor runt sjöspåret och det var välbehövligt. Det blev mer av ett hasande än skidåkning.

Ha det gott!

5 kommentarer

  1. Fredrik

    ”Men med tanke på att förre utrikesministern Bildt (M) inte hade allt rumsrent så tar iaf jag ganska lätt på deras kritik” då kan man väl ta lätt på den mesta kritiken, finns väl alltid nån som varit värre? Du låter lite som eric axelsson eller random Sverigedemokrat, dom brukar ju säga att alla andra har minsan gjort fel. Sossarnas rasbiologi som en gång utövades gör alltså att en Sverigedemokrat kan ta lätt på kritik om deras märkliga människosyn??? Näää bättre kan du magnus, just nu verkar göran jonsson ha mest rätt, när det gäller myglande sossar…

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Fredrik!
      Ja det var kanske lite dåligt uttryckt. Det kan jag erkänna.
      Den åsikt jag ville få fram var att man ska städa framför egen dörr innan man börjar uttala sig. I det fallet hänvisade jag till förra mandatperiodens utr.minister Carl Bildt och sina affärer med Lundin Oil. Jag skriker inte ”avsätt” pga att en handfull moderater vill det. Då det gäller en ev. skuldfråga för Wallström lär det visa sig ganska snart och vad som kommer fram, och vad jag nu läser så vädrar många moderater blod. Det vore synd om hon skulle behöva gå då vi fått en utrikesminister värd namnet, men framtiden lär….
      Att sedan dra upp sossars gamla historia inom rasbiologin känns främmande för mig. Finns inget nuvarande parti idag som inte har skelett i garderoben och misstag har alla partier gjort. Skillnaden som jag ser dem är just att man gjort misstag/snedsteg (kalla det vad du vill) medan SD har en helt annan grund som de står på och som inte kan förklaras som ”misstag”. Det är deras politik/politiker helt enkelt.
      Att sedan som du verkar göra, att köpa resonemanget att det är sossar som myglar. Nja. Det visar nog mer på var du har dina åsikter. Men det spelar ingen roll. Som jag skrev förut. Det är åt h-vete med mygel och sticker ännu mer i ögonen då det gäller vänsterfolk anser jag.
      Jag visste inte att det var en tävlan om vem som har ”mest rätt”? Sedan stavar han sitt efternamn med z.
      Ha det gott!

      • Fredrik

        Håller med dig i ditt svar förutom att jag tror du gissar fel var mina politiska åsikter hör hemma. Jag är miljöpartist och därför rejält förbannad på att en även i mitt tycke bra utrikesminister kan sätta sig i denna situation. våran regering behöver inte mer misstag, det räcker väl att åsa klantar sig av och till. Att det är alvarligare när vänstern inte lever som dom lär håller jag med om till 100%, därav tyckte jag din Bildt jämförelse va fånig…… Mvh// fredrik utan z

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.