Det politiska klimatet

Har nu landat i mitt kära Saxnäs efter ett par dagars politiserande och det med blandade känslor.

Jag kom hem sent och var trött, slut och kände en viss frustration efter dessa två dagar. Jag ser mig inte som någon snabbtänkt människa. Jag är nog ganska trög. Jag måste få gå hem på min kammare och fundera. Sova på saken. Det har jag gjort nu.

Jag började min ”politiska karriär” för enbart tre år sedan och blev ”värvad” av min bror som visste mina politiska ståndpunkter och hamnade efter det i Socialdemokraterna.

Jag startade upp denna blogg att ha som ett verktyg för mig främst för att nå ut till Vilhelminaborna för att kommunicera. Jag till dem, dem till mig. Jag hade ingen aning om vilket kraftfullt verktyg jag hade då. Nu vet jag. Det enda som kan mäta sig med bloggen OCH som överträffar bloggen är Facebook i dagsläget. Ingen tvekan om det.

Jag gick in i det hela med föresatsen att göra skillnad, att inte ge mig in i den destruktiva spiral av krafter som, i mitt (och flera andras) tycke inte förde kommunen framåt och inte förvaltade kommunmedborgarnas förtroende.

Mycket har hänt sedan dess. Ett val blev av 2014 med ett minskande underlag för oss Socialdemokrater bl.a. En politisk vilde…. Avhopp…Ja de som följt Vilhelminapolitiken känner till alla turer.

De känner även till att det politiska klimatet svängt och sakta men säkert gått till något positivt. Pajkastning har blivit dialog. Konfrontation har blivit samförstånd.  Det politiska klimatet har töat till att bli betydligt varmare och mer fruktsamt. Och vi har genomfört en hel del tuffa politiska beslut tillsammans i olika konstellationer. Inom KS har vi haft en del tuffa diskussioner men det har ändå känts bra och en av de stora bitarna har varit ekonomin, men den har sakteliga börjat bli bättre och 2016 ser lovande ut.

Det är ”bara” drygt ett och halvt år kvar till valet och tiden går fort och det smäller bara till så har vi ett val till både kommun och landsting i september 2018. Och senaste veckan tycker jag inte varit bra inom Vilhelminapolitiken och vi politiker ska nog ta oss en funderare på hur vi vill ha det anser jag. Om det beror på valet låter jag vara osagt, men jag har mina funderingar.

Vi politiska företrädare är förebilder till många i vårt samhälle och då vilar ett ansvar på oss hur vi uppträder mot varandra.

För egen del kommer jag att följa min egna väg och den innebär bl.a att fokusera på mitt uppförande och visa respekt gentemot mina politiska kollegor.  Vidare innebär det för mig att visa på vår (Socialdemokraternas) politik och att i ord och handling jobba för ett bättre samhälle, både lokalt i Vilhelmina, regionalt i Västerbotten och nationellt i Sverige.

Ha det gott!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. the brodd

    Läser med stor behållning Dina inlägg. Tack ! För Mig är god demokrati när Viet är större än Jaget. Skulle önska att fler politiker kunde se det så och inte sätta sin egen storhet och inte så sällan kränkthet i focus. Den debatt som emellanåt pågår i parallella bloggar skorrar därvid illa. Vilket samhälle vill man skapa, vilket arv vill man föra vidare? Tack igen jag hoppas och önskar att Du kan fortsätta som Du ”börjat”.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      God kväll Brodd!
      Som för alla andra har jag mina svackor och då det gäller jobbet så brukar skolbarnen vara den vitamininjektion som behövs då det går tungt. De är anledningen att jag håller på med mitt läraryrke.
      Idag har du och Inga hjälpt till att lyfta mig på ett annat plan och det tackar jag för.
      Ha det gott och god natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.