SO i verkliga livet

Idag skulle jag ha ett SO-pass med vår klass F-1 direkt efter lunch. Lektionen förberedd och några minuter innan gick jag för att ringa in dem.

Då jag kommer i ljushallen så ser jag två av ”mina” pojkar kämpa frenetiskt med nypåsnörda skridskor. På väg ut! Jag frågar naturligtvis vad som var på G.

- Vi vill åka skridskor!!

- Jamen vi ska ju till att börja nu?

- Men snälla vi vill åka skridskor……

Snabb titt ut. Solen skiner. Gnistrande sol…………………

Självklart. Klädde på mig, Följde med dem ut. Skottade den nylagda isbanan. Hela klassen (sex st) ute. Lekte ”Alla under hökens vingar”. Barnen glada och nöjda ända tills det blev uttöjda regler och helt plötsligt var inte alla nöjda. Stod och tittade på. De fick lösa det själva och det gjorde de till slut.

Vi gick in till slut och avslutade de sista 10 minuterna med att prata om vad som hände. Vikten av regler och att prata med varandra.

Ungarna nöjda med idel lovord till läraren :-)

En planerad SO-lektion om regler och att ta hänsyn till varandra blev 45 minuter lek och stoj ute med ett resultat som vida överträffade vad jag hade tänkt mig från början. Verkligheten överträffade dikten???

Man lär så länge man har elever och återigen inser jag att jag har världens viktigaste jobb.

Och det är barnen som gör det värt det!

Ha det gott!

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>