Tallbacka, nysvenskar och ungdomar

Idag har jag varit på ett studiebesök på äldreboendet Tallbacka.

En imponerande anläggning som jag bara gått förbi tidigare utan att riktigt reagera på den. Betydligt större än vad jag trodde med plats för 55 vårdplatser.

En fika med personalen för att sedan gå runt och titta på huset och träffa en del vårdtagare. Vi pratade en del framtid och det finns tankar och önskemål från personalen om den framtida verksamheten och det är sådant som är intressant att höra.

Boule stod på programmet, men då det blåste så höll man till inomhus.

Jag slogs även av att bland den personal som jag mötte var det en hel del nysvenskar och ungdomar och den som följer med i de debatter som råder i vårt samhälle så är fram för allt nysvenskarna ifrågasatta och ses som en stor ekonomisk belastning och inte tillför vårt samhälle någonting. I sammanhanget ska man ha klart för sig att för några år sedan tog det i snitt 10 år innan dessa nysvenskar kom in på arbetsmarknaden, men nu har den tiden kapats ned till hälften, 5 år och jobbet fortsätter för att få ned det ytterligare.

Vad dessa kritiker inte tänker på är att många av dessa nysvenskar hamnar via olika program och åtgärder inom vården (bl.a extratjänsterna) och här gör de, likt alla andra inom vården en heroisk insats för bl.a våra gamla, och de vittnesmål jag fick ta del av var idel positiva.

Utan dessa ungdomar och nysvenskar skulle det vara svårt/omöjligt att få runt verksamheten på tex Tallbacka, speciellt nu på sommaren då behovet av extrapersonal är särskilt stort.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>