Gå och rösta!

Politiker som jag är har jag nu varit ute och pratat och lyssnat på folk.

Det har varit med varierat resultat som sig bör. Det går inte att övertyga alla.

Det har varit (är) intressanta samtal och ibland träffar jag på de som inta har tänkt rösta och till dem vill jag rikta denna uppmaning att gå och rösta för det är så viktigt.

Det spelar ingen roll om man ”inte vet” vem man ska rösta på. Den blanka rösten finns alltid och trots att den är blank och inte ger något parti någon röst så säger den att DU vill nyttja din rösträtt, men inte vet, tycker att det finns något parti som tar tillvara dina intressen.

Att inte rösta pga att man inte orkar, att det är jobbigt är en väldigt dålig ursäkt.

Sedan kan det vara så att du kanske tycker om en speciell person i ett parti och då kan du kryssa den för att visa ditt gillande. Ger en extra boost till den som får kryssen.

Politik är viktigt och detta är grunden i vår demokrati som vi ska vara glada och stolta över. Vi ska inte ta vår demokrati och rösträtt för given då vi ser krafter som vill begränsa den.

 

 

7 kommentarer

 1. Jenny

  De är dålig information om att man kan poströsta, och att det är enkelt.
  Många är så engagerade i älgjakten att de inte tar sig tid till att rösta, då är poströstning ett bra alternativ, de är bara informationen som brister.

  // Jenny

 2. Bergis

  ”Den blanka rösten finns alltid och trots att den är blank och inte ger något parti någon röst så säger den att DU vill nyttja din rösträtt” Det var klokt sagt Magnus! Det här valet blir det svåraste i mannaminne. Får man moderat politik om man röstar på Socialdemokraterna? Får moderata väljare Stefan Löfven på köpet? Vilka tänker Sverigedemokraterna regera med? Politikerna har inte lämnat några svar till väljarna. Jag funderar fortfarande hur jag ska rösta. Sossarna vill ju begränsa strejkrätten tillsammans med SD och borgarna. Vänsterpartiet vill öppna Sveriges gränser för migration på vid gavel igen. Svårt att hitta alternativ alltså.

  • Patrik

   Hej Bergis

   Du glömde ett parti. Ett parti som har sin grund i den kristna uppförande koden som hela västvärlden är uppväxt med.

   Mvh

   Patrik

 3. Patrik

  Hej Magnus

  Där är vi helt eniga. Det finns ingen ursäkt för att inte gå och rösta.
  Om man väljer att inte rösta så föringar man den insats som de som under andra världskriget offrade sina liv för att hela Europa och även vi i Sverige skulle få möjligheten att bestämma vem som ska förvalta våra skattepengar.

  Med vänlig hälsning

  Patrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>