Full rulle!

Vi har hamnat i ett litet ”maktvakuum” här i Vilhelmina då det är ett osäkert läge och det förhandlas på alla håll och kanter.

Dock fortsätter den kommunala verksamheten att rulla på som vanligt och det finns ingen anledning att vila på hanen. Iaf inte för mig. Jag kör på så länge det inte kommer andra besked och blir det maktskifte är det skiftbyte den 1/11.

Det har varit en del kringflängande där jag i helgen i mitten på förra veckan var nere i Umeå på en hållbarhetskonferens, Agenda 2030 där Vilhelmina kommun var speciellt inbjudna att berätta om vårt arbete med vår Gröna Översiktsplan, Grön ÖP. Senare på lördagen hade jag den äran att få bevista utnämningen av 15 stycken vardagshjältar och där Vilhelmina representerades av Ulla-Britt Granberg. En berömvärd person som jobbat mycket med utsatta människor i Vilhelmina. En symbolisk handling med ett diplom från Landshövdingens hand och applåder av en diger församling. Grattis Ulla-Britt!

Div. möten både inom kommunstyrelsen, men även med vårt flygplatsbolag, South Lapland Airport AB, SLAAB och där vi i flygplatsbolaget går vidare med arbetet i banförlängning och nu även börjat jobba med en strategi hur vi ska gå vidare när banan väl är klar. Mycket viktiga frågor för vår kommun och näringsliv.

Tisdagen var särskilt hektisk där möten skulle trängas med en invigning av vårt nya Trygghetsboende som fick namnet Solskensgården. Politik, byggherre, personal och boende träffades och drack kaffe och åt tårta. Ett bra och passande namn och främst ett bevis på bra saker och beslut som vi kan åstadkomma tillsammans.

Idag drar jag till Sorsele där Akademi Norr har styrelsemöte där vi bl.a kommer att diskutera utbildningsfrågor. Då med betoning på olika vuxenutbildningar och där vi har samarbeten med många inlandskommuner.

Imorgon drar jag till en mötesdag i Lycksele för att sedan ta helgvila.

På måndag är det valfullmäktige och vad den dagen har i sitt sköte återstår att se ;-)

Ha det gott allihop!

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>