Marja

Den långa resan.

Bild 7. En bild som jag aldrig lagt upp.

Utmaning bild 7: En bild som jag aldrig lagt upp.

Jag har aldrig lagt upp en bild på min pappa. Jag har inte så många bilder på honom. Ett litet porträtt av honom i militäruniform brukar jag ha framme ibland. Nu har jag förlagt det kortet, men det kommer nog fram så småningom och då kan jag visa det.

Jag har i stället skannat in ett gammalt foto på mamma och pappa när de var och hälsade på i Haparanda. Det måste vara hösten 1968 och vi har åkt längs Torne älv till Övertorneå och sedan över på finska sidan. Vi har tagit oss upp på Aavasaksa till den ryske tsarens vackra jaktstuga, byggd 1882. Jag antar att höstfärgerna var som vackrast.

Detta var den enda gången pappa var på besök i Haparanda. Han dog redan 1971.

I kväll är det akvarellmålning. Jag ska promenera hem, trots att jag har ont i höften. Jag var ute utan broddar häromdagen, hittade en liten isfläck, halkade till och sträckte ett muskelfäste. Ibland är det kanske bättre att dratta på ändan i stället för att parera ett fall.

Ha en trevlig onsdag <3

4 kommentarer

  1. Babs

    Fint kort!
    Nej jag planterar inte om pelargonerna nu fast jag vet att jag borde, jag gör det på hösten innan jag ställer undan dem.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-03-17 08:53)
    Inget mästerfoto, men de ser så glada och nöjda ut.

    Vilket jobb med omplanteringen, när du än gör det! Fast jag förstår dig när du säger att du vill se hur många det kan bli.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.