Marja

Den långa resan.

Det bidde ett lamélinne.

Jag fick upp bokhyllorna i går kväll. Två bokhyllor ska jag ha i vardagsrummet och en liten i sovrummet. Jag packade också upp mina kära böcker och ställde skönlitteraturen i bokstavsordning, diktböcker för sig, engelska och finska böcker för sig och faktaböcker i temaordning. Sen finns det alltid böcker som inte vill inordna sig och de får ty sig till varandra. Alla får vara med. Nu sitter jag här och njuter av mina skatter.
I sovrummet ska jag ha böcker som handlar om kropp och själ, välbefinnande m.m. Kanske kokböckerna också hör dit? De har ingen självklar plats än. De viktigaste kommer ev att få stå i en liten hylla i köksfönstret nära till hands.

Det är compact-living som gäller. Jag upptäckte att det finns ett litet utrymme ovanpå garderoberna i sovrummet. Hmmm! Hittade en smal, avlång förvaringspåse på Jysk, fyllde den med mina plädar och filtar, som jag vill ha nära till hands, balanserade upp den på skåpet och där ligger den och nästan nuddar taket. Hade först tänkt skaffa en sådan där under-sängen-roller, men det här är ju bekvämare när man ska städa.

I dag har jag varit och storhandlat på Ålidhems Centrum. Jag hämtade också ett paket på posten. Hade beställt en svart kofta från Cellbes, men fick ett silvrigt lamélinne. Inte riktigt min stil. Det var samma artikelnummer och det stod “svart kofta” på plastpåsen. Man kan ju undra om det är maskiner som packar varorna där, för en människa borde väl se genom plastförpackningen att den inte innehåller en svart kofta.

För flera år sedan, så många att det är preskriberat nu, fick en av mina vänner ett par jättesnygga högskaftade bruna skinnstövlar i en låda från Ellos som det stod ‘frottémorgonrock’ på. Hon hade beställt en frottémorgonrock, men hon behövde faktiskt nya vinterstövlar, så hon behöll stövlarna och fortsatte använda sin gamla morgonrock.

Snart ska jag åka till Mariakyrkan på akvarellmålning. Det blir samma bussbyte som i går… måste vara uppmärksam, så jag inte kommer för sent.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Nina (2012-09-12 17:06)
    Det är nog inte så ovanligt att det blir fel… en av koderna man kan använda när man skickar tillbaka varor är ju ’felexpedierat’. Lite bökigt är det ju att behöva skicka tillbaka och sedan vänta på rätt vara.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.