Marja

Den långa resan.

Att snitsla sin väg.

Jag har en granne som liksom sagans Hans och Greta snitslar sin väg genom att släppa papperslappar efter sig i trappan på vägen ut. Det är hopknycklade kvitton, biobiljetter, kölappar och använda pappersnäsdukar. De ligger i trappan flera dar och jag vet inte vem som till sist plockar upp dem. Kanske ligger de tills vaktmästaren kommer och städar.

 

Jag plockar inte upp dem, för jag vill att den som stökar till själv ska göra det. Men det verkar som att den personen inte ser ner på golvet. Eventuellt är det någon på min avsats, eller så är det någon på våningen över som går nerför trappan och tar hissen upp och därför inte ser skräpet. För det kan väl inte vara någon som inte känner igen sitt eget skräp?

 

Jag är förvånad och vill gärna tänka att dessa lappar faller ut när vederbörande drar upp sina vantar ur fickorna. Att de bara följer med. För jag har svårt att tänka mig att någon medvetet tömmer sina fickor på skräp i trappan.

 

Jag kanske har fel. Jag tycker ändå att vi i allmänhet är bra på att lägga vårt skräp i papperskorgar, att vi respekterar den allmänna trivseln i vår närmiljö. Därför är jag förvånad.

 

I dag hade jag ärende på stan, bl.a. till min förra arbetsplats. Jag kan inte fatta att jag HANN arbeta innan jag blev pensionär. Nu har jag ingen tid över.

 

Med mig hem hade jag bl.a. en karta över centrala delarna och tunnelbanan i Barcelona och Systembolagets gratisbok, ’Tonårsparlören’, om hur man ska prata med tonåringar om alkohol. Först tänkte jag att det är ju inget jag behöver, men sen slog det mig att mitt barnbarn ju är tonåring. Inte för att jag är orolig för hennes skull, men man vet aldrig…

 

Ha en fin onsdagskväll <3 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Märta

    Ja det är inte kul att se allt skräp. Men ni bor ju i en bostadsrättsförening o kan själva bestämma att här, just här behövs en papperskorg. Minns att vi flyttade dem där jag bodde för att hans o greta stråket var 2 meter bortom korgen 🙂 Det visade sig att det var de som genade genom vårt område till bussen som var ”bovarna”. Det blev bättre.
    Kom ihåg att det enda vi har är tid.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2013-01-17 13:06)
    Det här är ju inomhus… fast man skulle kanske sätta en papperskorg någonstans på vägen ut.
    Jag tycker om att ha tid, men bara till att göra det jag vill.:)
    Hoppas allt är bra med dig. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.