Marja

Den långa resan.

Fototriss: Vad ligger dig varmt om hjärtat?

I veckans Fototriss ställs frågan: Vad ligger dig varmt om hjärtat?

Det är verkligen inte den enklaste saken att sammanfatta i tre bilder.

 

Det första jag tänker på är förstås min dotter och mitt barnbarn, som redan hunnit bli tonåring. De ligger närmast mitt hjärta i alla lägen.

 

Sedan känner jag att livet som sådant med alla dess skeden ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar livet, både glädjeämnena och smärtan. Livet får representeras av urelementet, vattnet, och ett träd som levt ett tag.

 

 

På det rent personliga planet känner jag att det är viktigt att få vara kreativ, att få uttrycka sig på sitt sätt. Jag håller bl.a. på med scrapbooking och har valt ut en layout jag gjort med ett kort på min dotter som spelade elbas i sin ungdom.

 

 

Den här veckans Fototriss är också en tävling med en resecheck från Ving som första pris. Jag har länkat till Vings sida om Grekland, för det är dit jag skulle vilja resa.

 

Fler triss med veckans tema finns här.

 

Ha en skön söndag<3

 

 

10 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    Härligt tolkad triss!

    (varje gång jag är inne i din blogg (o liknande kanske) blir jag lika fascinerad över spamskyddet! Hur lätt är det inte för en dator att lära sig att det varje gång ska vara fyra…det är riktigt roligt! ;O) )

    Ha en skön söndag!

  2. Ditte

    Håller tummarna att du skall vinna! Det vore så roligt!
    Så fint foto på din dotter och ditt barnbarn.
    Just att fundera på vad ”som ligger dig varmt om hjärtat” tror jag är bra. Det är så lätt att ibland hamna i nn sorts töcken och dimma där det inte går att se klart.
    Jag brukar avsluta varje kväll med att fundera över några saker som hänt under dagen som gjort mig extra gla, tacksam och lycklig. Och sedan jag köpte den fina almanacka av Coelho så skriver jag ner tankarna där.Även för mig är det så att mina två döttrar och Max, mitt barnbarn ligger mig varmast om hjärtat och även min make har en stor plats där.
    Kramar!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-01-21 13:21)
    Ja, ens närmaste ligger ju alltid närmast hjärtat.
    Jag tycker också om kortet på mina älsklingar. Ska ta och skriva ut ett par ex och scrappa till deras respektive album.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Jah Hollis (2013-01-21 23:19)
    Tack Jah Hollis! Ja, jag tyckte det var ett svårt ämne. Elbas ja… jag tyckte synd om mina grannar när Johanna var i värsta hårdrocksåldern.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.