Marja

Den långa resan.

Perfect tajming.

Det kom en hagelskur i dag och jag lyckades passa in min korta promenad precis då.

Jag skulle bara gå ner till kontainern med tidningar och kartonger och sedan eventuellt gå ner till sjön för att leta vårtecken. Direkt jag kom ut kände jag att det började stänka lite, men jag drog bara huvan över huvudet och tänkte att det går över, för himlen var blå med vita moln. Fast sen kände jag att det piskade lite väl hårt mot huvudet och upptäckte att det haglade, men då var det så dags. Vi var fler som hade kommit till återvinningsstationen och alla kämpade med sina grejer med hopbitna miner medan haglet slog. Ingen brydde sig ens om att säga ’hej’ till varandra. Ingen orkade heller kommentera vädret.

Jag hade fel jacka på mig och blev alldeles genomblöt, så det var bara att gå raka vägen hem igen. Så fort jag kom innanför dörren bröt solen igenom på allvar och sedan var det underbart väder hela eftermiddagen.

I kväll har jag varit på vattengympan och när jag satt och väntade på bussen hem i väntsalen, såg jag att en sits i ändan på varje rad var extra bred. Jag råkade sätta mig på en sådan och blev förvånad när ryggsäcken också fick plats.

Vad är tanken bakom detta? Är de sitsarna till för extra tjocka människor? Eller för två som vill sitta riktigt tätt tillsammans? Eller för en förälder med ett litet barn?

Dagens ord i nya Vk:

”Huvudet ska man använda till att tänka med, och inte bara till prydnad.”
(Arthur Conan Doyle, brittisk författare)

Ha en fin torsdagskväll <3

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>