Marja

Den långa resan.

Med rumpan bar och även annat.

minbusshallplats

Så här ser bänken ut i ’min’ busskur. Inte utbytt än. Ett handtag i ena kanten ifall man behöver stöd när man ska sätta sig eller stiga upp. Runt och greppvänligt. Bänken är så lång att fyra rejäla rumpor får plats på den.

På tal om rumpor så fick jag se mer än jag ville se i dag. En kraftig kvinna cyklade förbi med byxorna så långt nedhasade att hon bokstavligen satt på linningen. Tröjan var midjekort och hela rumpan var bar. Kan inte fatta att hon inte kände av det. Eller var hon någon slags blottare?

Jag har råkat ut för blottare ett par gånger i mitt liv. Den ena gången var i Retiroparken i Madrid och strax efter det på en cykelväg i Luleå. Jag kom cyklande längs cykelvägen vid vattnet som leder till Björkskatan, där jag bodde några år. På långt håll såg jag en man i blå overall komma gående mot mig. Det var varmt och när han kom närmare såg jag att han hade knäppt upp alla knappar i overallen och att hela härligheten hängde utanför. Så gick han med händerna i fickorna, visslade för sig själv med blicken rakt fram. Jag kunde inte göra något annat än att fortsätta cykla framåt och förbi. Jag var inte rädd, snarare full i skratt. Han reagerade inte när vi möttes och efteråt tänkte jag att han kanske hade behövt kissa och sedan glömt att plocka in sina grejer. Vem vet.
Jag tänkte aldrig på att polisanmäla den här händelsen, fast jag förstår nu att jag borde ha gjort det, med tanke på att barn kunde ha kommit cyklande mot honom. Jag tyckte bara att han såg så komisk ut. I dag skulle jag definitivt ringa polisen.

Precis när jag skulle gå ut, började det störtregna. En stormby for förbi. Visst har det blåst mycket i sommar? På Vargvägen hade jag ju ett litet äppelträd på gården som jag bekymrade mig för… här har jag en ungbjörk utanför sovrumsfönstret som jag bevakar när det blåser som värst. I dag vek den sig nästan dubbel, men den är seg och rätade upp sig igen.
Gråbon blommar nu. Jag tänker inte så mycket på det när jag är ute, men direkt jag kommer in börjar nysfesten och på morgnarna har jag väldigt små och kliande ögon. Sen börjar näsan rinna i de mest olämpliga situationer, som t.ex. när jag står i kassan och ska betala och i stället får gräva fram en pappersnäsduk.

Nu har det slutat regna, så då ska jag passa på och gå ut en stund.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har en mycket öppnare balkong sen jag flyttade, så det är kanske därför jag tycker det är så blåsigt. I höstas flög balkongmöblerna omkring…
    Ha en bra helg! Kram

  2. Ditte

    Även här i Stockholmhar det blåst idag. Inne i stan märks det inte så mycket men maken åkte över till Åland och på Ålandshav blåste det 16m/sek. Inte så kul om man skall åka på nöjesresa .
    Tur jag var hemma idag…..
    Blottare har jag bara träffat på en gång som liten, men då förstod jag inte….Idag skulle jag också göra en anmälan.
    Nu väntar en räkmacka till middag och dagens tidning.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      16 m/sek skulle jag inte klara av utan att bli ordentligt sjösjuk. Min dotter och barnbarnet for över till Åbo med färjan i natt. Hoppas det inte blåste så mycket då. Har inte hört något från dem än.
      Ja, blottare är ju oftast ’ofarliga’, men inte trevliga för barn, så man ska nog anmäla dem varje gång.
      Ha en trevlig helg! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.