Marja

Den långa resan.

Lunch till en hemlös.

bjudenhemlos

’Bjud en hemlös på lunch’ lyder en vädjan på ICA Gourmet. I ett samarbete med Öppen gemenskap har man placerat ut ett kylskåp precis bredvid ingången. Då kan man planera lite extra inköp och placera dem i kylskåpet när man kommer ut ur kassorna. Under kylskåpet finns ett vanligt skåp, där man kan placera torrvaror. Kanske en förpackning pasta och en bit falukorv, en lök och en burk crème fraiche. Ett fantastiskt initiativ, tycker jag.

Det blev en tur till Anders i dag för att bli fin i håret och piggare i själen. Min IBS-mage är inne i ett skov nu, så jag är trött och deprimerad. Om jag sköter mig, går det förhoppningsvis över på några dagar.
Anders får mig alltid på gott humör. Han påpekade igen att det grå i mitt hår var så fint. Johanna tyckte ju också att jag var fin och naturlig och jag har faktiskt själv börjat tycka att jag är ok. Jag fick en kram av Anders och gick sedan och köpte senaste numret av Inzpira och en engelsk scrapbook Magazine för att pigga upp mig. På söndag har vi träff med Pysselhäxorna hela dagen, så jag ska planera vad jag ska göra.

I eftermiddag har jag uträttat en massa via datorn. Jag har laddat mitt busskort, betalat in restskatten, beställt en ny soffa från IKEA, förnyat ett par recept på minavardkontakter.se och skickat tillbaka en faktura till elgiganten, som försökte dubbelfakturera bostadsrättsföreningen. Kan inte bestämma mig om jag tycker det är bra eller dåligt att man kan uträtta så mycket sittande hemma i sin soffa.

Kl 16.00 slutade ’aktivitetsmätaren’ att blinka och jag får ta av mig den. Skönt. Jag gillar inte att gå omkring med mätinstrument på mig och nu har jag gjort det en hel vecka.

Dagens höstbilder:

dagenshostbild2

dagenshostbild

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Låter ju som en jättebra idé, hoppas att det funkar också, från A-B. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att lägga dit en sak eller två, varför inte. Vilka fina höstfärger det är ute nu, jag har som gått och funderat om jag ska knäppa kort, men tycker inte det blir samma upplevelse, fast din översta bild här, säger ju verkligen hur det ser ut… snyggt!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, det är ju en bra idé, så vi får hoppas att det funkar. Jag la inte något i skåpet i dag, men kommer nog att göra det nästa gång.
    Jag älskar ju höstfärgerna och fotograferar hela tiden. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.