Marja

Den långa resan.

Snödrottningen.

snodrottningen

I kväll har jag varit på den förberedande generalrepetitionen inför NorrlandsOperans uppsättning av Snödrottningen. Den baserar sig på H C Andersens saga med samma namn. Snödrottningen är en barnopera och NorrlansOperan har en fantastisk barnkör som gjorde ett jättefint jobb.
Snödrottningen är en berättelse med sagans alla klassiska element. Kampen mellan det goda och det onda, kärlekens trovissa väg mot det till synes omöjliga, hjältens/hjältinnans prövningar på vägen till sitt mål, hjälparna på hennes väg och det lyckliga slutet, där kärleken segrar och befriar. Gerda finner och får sin Kaj.

Scenografin var mycket vacker. När ridån drogs från drog jag efter andan och önskade att jag hade fått ta fram kameran. Men det får man ju inte och lika bra är det, för då kan man i lugn och ro försjunka i det man ser och hör. Barnen i kören var så duktiga, både när det gällde att sjunga och röra sig på scenen. Barnens olika kostymer var fantastiska… de var bl.a. blommor, guldklädda pager, rövare i skogen och snöflingor.

Den andra akten var helt förtrollande, lite otäckt spännande vid ett tillfälle, men det ska ju en riktig saga vara, eller hur? Man vet ju att slutet blir lyckligt i alla fall.

Musiken av den ialienske kompositören Pierangelo Valtinoni var lätt och följsam, passande till en saga. Inga tunga arior, utan ljusa, vackra barnröster.

Premiären är på torsdag.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt! Och jag förstår att det var en jättefin föreställning med många fina inslag.
    Skönt att det blev ett lyckligt slut.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.