Marja

Den långa resan.

Åt vilket håll pekar näsan?

Vår hjärna spelar oss många spratt. I en dröm natten till i går försökte jag förtvivlat komma på namnet på en välkänd programledare i TV. Hela gårdagen gick jag omkring och försökte komma på namnet. Ni vet… hon har avlångt ansikte… är väldigt duktig och trevlig och är gift med den där andra programledaren… Så irriterande! Jag hade inte ro att sätta mig ner och börja googla, utan tänkte att jag nog så småningom kommer på det. Sen tänkte jag inte mer på det.

I morse vaknade jag av att mobilen pep ett sms… satte mig upp i sängen och skrek René Nyberg. 

I kväll har jag varit på akvarellmålning. Vi fick en riktig utmaning, att måla ett porträtt av en svart man. Vi fick en bild på en byahövding från Burkina Faso. Hans hud var blåsvart och skägget vitt och småkrulligt. Jag lyckades bäst med skägget. Gnuggade runt i små cirklar med ett ljus innan jag började måla. Sen var det bara att måla över och stearinet förblev vitt. Enklare än maskeringsvätska.

Hur gör ni när ni ritar en profil av ett ansikte? Ritar ni profilen/näsan mot vänster eller höger sida? Jag ritar alltid näsan mot vänster, men den här mannen hade näsan åt höger. Det kändes väldigt konstigt när jag skulle börja skissa. Jag tänkte först göra en spegelvänd bild, men sen tänkte jag att det får bli en utmaning och det gick bra till slut.

En av deltagarna påpekade att det var så skönt att få sitta och måla en stund i lugn och ro. Att få stänga ute allt annat. Och så känner jag det också. Vi sitter tillsammans runt bordet, fast ändå djupt koncentrerade på det vi gör. Sen fikar vi och pratar och skrattar. Det är en speciell gemenskap och en terapeutisk aktivitet. Jag känner mig alltid så glad och upprymd när jag kommer hem.

I morgon ska jag till sjukgymnasten.

God natt mina vänner <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, att rita en profil av ett ansikte har jag aldrig försökt mig på. Men jag förstår att det var en spännande och rolig uppgift ni fick.
    Kan verkligen förstå att det är rogivande att sitta vid ett bord, koncentrerade på uppgiften, men man sitter där tillsammans. Just känslan av att vara i den gemenskapen och att fika, skratta och prata när det är paus. Bra sätt att hämta energi på.
    Hoppas att besöket hos sjukgymnasten blir lika bra den här veckan.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag är både enstöring och gruppmänniska. Söker mig till grupper för att tanka energi av andra. Förhoppningsvis ger jag något också. 🙂
    Besöket hos sjukgymnasten var bra i dag med. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.