Marja

Den långa resan.

En mödosam måndag.

Jag tycker inte om att stiga upp tidigt för att hantverkare ska komma… och så kommer de inte. Nu var det ju inte sagt att de skulle komma till mig först, men de ska göra olika saker i olika lägenheter, så man vet ju aldrig.
När jag har satt klockan tidigt, vaknar jag vanligtvis ännu tidigare, så jag var uppe med tuppen och hann både duscha, äta frukost och läsa tidningen innan det ens var dags att börja vänta på någon hantverkare. Men det var ingen aktivitet i huset och ingen bil på gården.

Så småningom tog jag bussen till Ålidhem för att handla lite mat. Fram emot eftermiddagen kom en liten man som skulle försöka hjälpa mig med de slarvigt inmonterade lamporna i badrumsskåpet. Jag har träffat honom tidigare när vi flyttade in och han gick omkring och rättade till alla småfel. Det är alltså han som går efter hantverkarna och rättar till deras slarv. Jag var ju lite sur, men han fick mig på gott humör och han fixade lamporna. Nästan i alla fall. Locken som fallit ner av sig själv, tog han med sig och lovade fixa nya glas.

Sen for jag ner på stan till HSB på möte med styrelsen. Det är alltid lika trevligt att jobba med de här ungdomarna. Nu börjar budgetarbetet för nästa år och då behöver vi hjälp av mer erfarna människor.

Bredbandet i lägenheten har inte fungerat på hela dagen. För datorn gör det inget, för jag har mobilt bredband, men TV:n fungerar inte. Man blir ju alldeles handfallen när man inte kan titta på TV? Jag brukar ju dessutom ha den på mest hela kvällen som sällskap. Hjälp, hjälp.
Sen kom jag ju på att man kan gå in på Telias hemsida och kolla driftstörningar. Jodå, det har förekommit störningar i det digitala TV-nätet. Man kunde prova att avbryta strömtillförseln till boxen i 10 sekunder. Jag drog ur stickproppen, väntade 16 sekunder, pluggade in den och ta-daa… TV:n funkar igen. Just nu pågår nyheterna bakom min rygg. Ordningen är återställd.

Ha en trevlig måndagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.