Marja

Den långa resan.

Sneak peek.

Nu börjar jag bli färdig och här kommer en sneak peek på några sidor i pärmen.

Så här ser receptbladen ut. Handskrivna med min fula handstil, men den är också en del av mina spår. Det här receptet krävde två sidor, de andra får plats på en sida.

kalaholma2

Den sista sidan går i samma stil som den första. Ett fotografi taget innan digitalkamerans tid, inte alls bra i kvalitet, men viktigt i sammanhanget. Jag antar att det är sista sommarbesöket i mormors trädgård bland alla äppelträden. Nu är både hus och trädgård borta.

kalaholma

På en sida finns dikten jag skrivit till Johanna som heter ’Du är en krigare’ och därför har jag också med lämpliga citat ur Paulo Coelhos ’Handbok för Ljusets krigare’ på flera ställen.

Jag har också med den fina ungdomsbilden på min mamma, dikten jag skrivit om mig själv ( + foto) och så de där finska barnsångerna.

Ni kanske anar den röda tråden.

På utsidan av pärmen ska jag använda det här fina steampunkinspirerade pappret. Åtminstone på framsidan. Och så har jag kommit på vad pärmen ska heta.

kalaholma3

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Det är så roligt och jag vet att Johanna kommer att bli glad. 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      🙂 Hon läser min blogg väldigt sporadiskt, så jag chansar och visar förstås inte de allra mest personliga sidorna. 🙂 Det här är ett projekt vi har planerat tillsammans, men utformningen blir min. 🙂 🙂

  1. Ditte

    Så fint du gjort! Vackert! Och jag tycker din handstil är fin. Detta blir ju verkligen en historisk och personlig dokumentation och så på flera plan. Den röda tråden anar jag…Fylld av beundran är jag. Tack för att du delar med dig.
    Kramar och många tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Under arbetets gång har det blivit mer och mer sentimentalt för min del. Men så brukar det bli med projekt, de utvecklas allt eftersom. Pärmen är en vanlig ringpärm i A5 format, så jag (eller Johanna själv) kan göra fler sidor allt eftersom idéerna kommer.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.