Marja

Den långa resan.

Snöö… och fula lyft.

Dagens motion blev snöskottning. Det har snöat och blåst hela natten och tidigt i morse kom plogbilen och plogade upp gator och cykelvägar. I väntan på att få gården plogad, drog jag ett par gångbanor till sopmoluckerna och sopade framför dörren.

skottat

skottat2

Sen gick jag loss på balkongen. I morse försökte jag öppna balkongdörren och det gick väldigt trögt. Sen blev det svårt att stänga den och jag fick in massor med snö. På Vargvägen hade jag tak över hela balkongen och fick sällan in någon snö på den, men här är det ’fritt fram’. I fjol brydde jag mig inte, men fick ångra det när snön smälte och det blev väldigt blött och mina träplattor blev fula, så i år tänkte jag hålla efter snön.

Jag skottade med en sån där liten leksaksspade man har i bilen och sopade med min lilla piassavakvast.

Sen gick jag ett varv runt huset för att försöka ta reda på det där klonkande ljudet man hör när det blåser. Jag var till och med uppe på vinden för att lyssna om det var något med ventilationen. Men där var det tyst. Utifrån kunde jag inte se något på balkongerna, men när jag var ute på min balkong kunde jag höra att det kom ovanifrån. Sen fick jag besök av en granne och han visste att det är grannen ovanför mig som har en lykta på balkongen som slår mot räcket. Klonk, klonk… metall mot metall. Nu när jag vet det hör jag det tydligt. Det konstiga är att de inte själva störs av det, för det hördes tydligt i natt. Irriterande!

Jag gick runt och tog några foton på nysnön. Den lägger sig som maräng på bänkar och stolpar och tak och bilar.

mycketsno

mycketsno2

mycketsno3

Två hus bort stannade jag och pratade med en trevlig man som var ute och skottade. Han gjorde då inga små gångvägar, utan skottade rent framför hela uppfarten. Han tyckte det var skönt med lite kroppsarbete.

 

1056x0(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

(Bild lånad från Sydsvenskan)

Jag har tittat på EM i konståkning. Jag gillar dans och konståkning, men tycker att de nya lyften i paråkning är så fula. De är förstås tekniskt avancerade, men rent estetiskt är det inte fint med förvridna kroppar, krokiga ben och vidöppna skrev. Sen vill jag inte sitta med hjärtat i halsgropen för att tjejen ska störta med huvudet före i isen, utan jag vill ju njuta av uppvisningen.

I morgon ska jag fota mina tulpaner. Jag har tio olika individer i min vas, olika färg och olika form på var och en.

Ha en skön söndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    S¨mycket snö ni har där uppe. Ja, är det vinte så är ju snön ett narurligt inslag. Och mycket bättre med det vita än det grå/bruna som det bjöds på i Stockholm.
    Vackra vinterbilder!
    Jag gillar också konståkning , men vet inte vad jag tycker om de nya lyften. Har inte sett så mycket…
    Hoppas alltid att ingen skall falla ner och skå sig.
    Kramar från ett soligt och blåsigt Torrrevieja.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, nu har vi snö och mer ska det bli i morgon enligt väderprognoserna. Längtar tills jag hinner gå ner till sjön. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.