Marja

Den långa resan.

Kvällspromenad och blt-mätning.

Jag kände att jag behövde en snabb kvällspromenad för att reda ut tankarna. Vi har ett par plusgrader och småregn. Ett väder som jag gillar. Jag kunde till och med gå utan broddar på trottoarerna.

Det var mörkt, men jag stannade till vid varje lyktstolpe, för att beundra de glittrande regndropparna i björkarna.

droppar

Ett fint hjärta på en altan gjorde mig glad och utanför den lilla pizzerian for olikfärgat ljus runt runt i sina kablar. Färgerna skiftade och ibland blinkade de som värsta discoljusen.

ljushjarta

ljus2

När jag kom tillbaka till vårt hus var Ruffen (den stora vita pyrenéern) ute på balkongen och började skälla när jag närmade mig. Jag tittade runt efter en annan hund, men det var tydligen mig han hälsade på. Jag fick ju gå fram och klappa honom och matte kom ut och sa att det där var ett skall som sa att nu kommer en person han känner igen och gillar. Ja, då var det ju tur att jag gick till honom. Sötnosen.

Ja… och i förmiddags packade jag upp blodtrycksmätaren. Den kom ju i ett jättesnyggt svart etui och var så fin och liten och bullig. Jag ställde in datum och tid och så mättejagmittblodtryck. Så där bara. Det var inte perfekt, undertrycket var så där på gränsen, vilket gjorde mig lite besviken. Så nu fick jag ett nytt stressmoment, men jag är på gång och det är huvudsaken.

Vad tror ni att det här fina turkosa är? Det har inget med personlig hygien eller skönhet att göra.

gronsopa

Ha en skön tisdagsnatt <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med en uppfriskande promenad och att just reda ut tankar under gång tycker jag också om. Och fint att kunna gå utan broddar.
    Att sedan bli välkomnad av en trevlig hund är på pluskontot.
    Skönt att du är på G med blodtrycksmaskinen och när du vant dig lite blir nog trycket också bättre. Nerverena spelar in…
    Vad det turkosa är? Svårt att gissa, men jag gör ett försök. Det ser ut att finnas i ett våtutrymme och jag tänker mig att det är skölj eller diskmedel.
    Spännande att få höra svaret.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hann inte ut på dagen och kände för en promenad. Gillar när det är friskt och fuktigt i luften. Men rätt kläder är det hur skönt som helst.
      Ja, blodtrycket ordnar sig nog… ska mäta några dagar och sedan ev. försöka få komma till en distriktssköterska och kolla att min apparat mäter rätt.
      Berättar i morgon vad det turkosa är. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Freja

    Åhh, pyrenéerhundar är så maffiga och fina, så härligt att ha en sådan som vän! Jag tror det turkosa är lite av ditt blod, du är egentligen en alien…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, Ruffen är så stor och lurvig och gullig och kommer alltid fram och vill bli klappad på huvudet. Även om jag är allergisk mot hundar, kan jag inte låta bli. Jag får tvätta händerna efteråt. När han har badat luktar det syren i hela trappuppgången. 🙂
      Ibland känner jag mig faktisk som en alien. Hur kunde du veta det? 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kunde vara. 🙂 Jag hade en rosa sovmask i frysen en tid. Eller kylmask snarare. Johanna hade lagt dit den och jag hittade den när jag frostade ut frysen. Gissa om jag skrattade.
      Jaa, jag vet att blodtrycket varierar… 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.