Marja

Den långa resan.

Söndagen den 8 mars.

I dag är det den 8 mars och Internationella kvinnodagen. I Tunisen går våldtäktsmän fria om de gifter sig med kvinnan de våldtagit. Enligt lagen. Ni kan ju tänka er vilket liv den kvinnan får i det äktenskapet.

Amnesty International uppmanar oss att skriva under ett upprop med krav att lagen ska ändras. Det är väl ändå offret som ska skyddas av lagen, inte förövaren.
Här kan ni läsa mer och delta i uppropet.

Att arbeta med mäns våld mot kvinnor ligger närmast i tankarna i dag efter det obegripliga mordet på Elin Falk i Lycksele. Mina tankar går till hennes familj och de tre små barnen som så plötsligt förlorade sin mamma.
Man säger att män tar till våld för att visa sin makt… men ibland verkar det snarare vara av vanmakt.

I dag sken solen igen, jag mådde bättre och skyndade mig ut. Utan broddar, för jag trodde ju att solen och 8 plusgrader hade luckrat upp isvägarna. Men det var som is med vattenplaning. Jag gick mitt på vägen i leran… alternativet var längst ut på kanten, i snön med hundskitarna.

Nere vid sjön kunde man gå i snön och det var så underbart. Blåbärsriset var grönt i skogen och isen höll på att gå upp ute på sjön.

8mars2015

8mars2015(2)

8mars2015(3)

Medan jag promenerade tänkte jag på olika saker…

–        Vad var det där med Camilla Läckberg i Let’s Dance i fredags? Hon gör grande entré nerför trappan som om det hela handlade om henne. Hallå… det är väl ändå Simons show…eller? Awkward!

–        Nu har den där mobbarreklamen kommit tillbaka i TV igen. Den, där Anders blir tvingad att ’vara som folk’ och ta en kaka. Obehaglig reklam, tycker jag, och blir illa till mods varje gång. Vuxenmobbning, kallar jag det…

Och vad är nu detta? Direktreklam har placerat ut en låda längst ner på Älvans väg. Det kan väl vara ok, men det är INTE ok att de tomma plastpåsarna som reklamen legat i har kastats runt i skogen. Nej, nej, nej.

direktreklam

direktreklam2

direktreklam3

direktreklam4

Ha en lugn söndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Våld och särskilt mot kvinnor måste bekämpas världe över och väldigt illa att det sker här mitt bland oss.Vi får inte ge upp! Mäns vanmakt? Ja, hur har de blivit sådana? Man kan undra?
    Tänkyte också på donnans entré i Let´s Dance. Hmmm, jag förstod inte heller detta. Kanske behöver hon extra publicitet?

    SEr att våren hos dig har en bit kvar, men skönt att isen håller på att smälta bort. Men det är så trist att se allt sonm gömts nu komma fram. Skräpigt och skitigt blir det.
    Har inte sett Håkan reklamen i tv….Men någon mobbning skall tv inte ägna sig åt, lika lite som någon annan.

    Önskar dig en fin kväll och en trevlig vecka.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Mäns våld mot kvinnor är skrämmande…
      Jag tyckte Camillas entré tydligt visade vem som bestämmer över hennes lilla toyboy. Nu var jag elak, men jag kunde inte låta bli att tänka så.
      Hoppas du får en fin vecka. Du skrev att du skulle vara någonstans på tisdag. Sös?
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.