Marja

Den långa resan.

En koffert med insyn.

Nu börjar de ta form, de svindyra radhusen där uppe på taket på Utopia. Jag kan knappast tänka mig hur det skulle vara att bo uppe bland molnen mitt i centrum i en koffert med full insyn.

koffert2

koffert

Jag tänker på hur varm det kommer att vara på sommaren och vad gör man med snön på vintern? Man har också första parkettplats till alla musikevenemang på sommaren med ljus och ljud sent in på natten.

Fredag i dag och det har varit en underlig vecka. Förutom stolen jag hittade där nere vid sjön, har jag sprungit på ovanligt många människor ur mitt förflutna… i bussen, på stan, på ICA, på vattengympan… Jag har fått tråkiga nyheter som berört en vän, många sms och telefonsamtal. Många tankar och känslor har väckts. Mestadels positiva.

På söndag ska Pysselpinglorna träffas och pyssla, så helgen kommer att gå i kreativitetens tecken. Jag ska främst knåpa ihop ett kort till min kära dotter som fyller år 1 maj. Sen ska jag fortsätta med mitt nostalgialbum och ska skriva ut lite foton i morgon.

Dagens tänkvärda citat i VK:

”Du står inte bara i ansvar för vad du säger, utan också för vad du låter bli att säga.”
(Martin Luther)

Ha en mysig fredagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, glaskuber r det där uppe på taket. Och svårt att ha markiser för skuggan om det blåser och det gör det ofta så högt upp. Vad gäller insyn, så tror jag inte den chansen är så stor om det förstås inte finns en byggnad mitt emot. Även i Stockholm har lägenheter byggt så här och de går åt som ”smör i solsken” trots jättehöga priser.
    Trevligt med Pysselpinglorna och allt skapande och jag förstår att du har en del att göra.
    Önskar dig en trevlig lördag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      De får väl ha persienner på insidan, såna där som går uppifrån och ner och vinklas i sidled. Exet hade såna när han bodde i Hammarby Sjöstad.
      Det finns ett hus med bostäder mitt emot och jag kunde se långt in i rummen från gatan, så man kan nog inte gå omkring naken där inne utan gardinerna fördragna. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Spanaren

    Läste eller hörde på teve om rutor som ändrar sig och stänger ute solen när den skiner. Blir det skugga så är fönstren som vanliga igen. Inte för att jag tror att dessa fönster gör så ;.)

    Allt har en mening sägs det … det har det nog med alla dessa som du har mött den sista tiden. Bra att du finns till för de som har det svårt och så vidare.

    Ha en bra kväll/ kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det skulle inte förvåna mig om de här fönsterglasen är specialglas. 🙂
      Ja, jag tror också att alla möten har en mening och försöker utnyttja det. Konstigt bara att det blev så många den här veckan.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Och jag som inte ens visste att dom bygger nåt på taket, du ser där vad lite man vet då man knappt är nere på stan. Cool utsikt, men att bo där…nä, det vet jag inte. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.