Marja

Den långa resan.

Kropp och själ.

Dagen började med näsblod. Saltkammarbehandlingen har definitivt varit positiv för bihålorna, men kanske torkat ut slemhinnorna. Näsblod gör mig lite hispig, för jag har fått fara in och bränna ett blodkärl i näsan en gång när det inte slutade blöda. Nu slutade det efter en stund.

Det ösregnade och stormade ute och min stackars kropp kände av både den hårdhänta massagen från i går och promenaden på kullerstensgatorna i Gamla stan. I dag skulle kroppen få vila och jag skulle ta hand om själen… musikterapi och örtbubbelbad stod på schemat. Sen skulle jag ligga på sängen och läsa och småslumra, tänkte jag. Jag är ju för fasiken på Spa!

Musikterapin ska jag berätta om senare…den var magisk. Sen var det bubbelbad med skum och grönt te för huden i 20 minuter. Vattenstrålar masserade från alla håll och jag försvann nästan i skummet. Sen var det lunch och så kom solen fram.

Tror ni jag hade ro att ligga på sängen? En stund, men sen klädde jag på mig och tog bussen in till stan. Jag ville köpa en present till Ronja, för jag hade hittat något fint till Johanna i går.Jag höll mig till shoppinggallerian och hittade nästan genast något fint. I samma affär hittade jag fina scrapbookingpapper till mig, men inga akvarellfärger.

Sen förvirrade jag mig in i en avdelning för bara kvinnor. Först olika kosmetikamärken och sedan kom jag in i ett hav av små nischer av designkläder.  Musiken var lugn och nedtonad och manade till långsamt flanerade. I mitt avslappnade tillstånd hade jag kunnat göra av med mycket pengar, men min rondör räddade mig. Kläder från NAF NAF är säkert vackra på en nätt parisiska och Desigual skulle få mig att se ut som en clown. Men det var skönt att bara glida omkring där en stund.

I morgon hoppas jag att stormen i Finand har lagt sig tills jag ska gå på båten hem. Jag pratade med ett par kvinnor som ska fara hem till Helsingfors i morgon. Det tar bara 2,5 timmar med Viking Line. Man kan fara hit över dagen och gå på skönhetssalong.

Dagens estniska ord: ’sorteerimistuba’, sopsorteringsrum (finns också här på hotellet). Sortera känner vi igen… på finska heter det ’lajitella’ .. och den andra delen är samma som finskans ’tupa’=litet hus, pörte.  Jag var där med några tomma vattenflaskor i dag och det fanns sorteringskärl  för allt möjligt, t.o.m. för äppelskruttar (biologiskt avfall).

Seglargänget är här igen och i kväll vill de vuxna männen se på Eurosport,  tennis är det visst. De har ljudet på högsta volym och i reklampausen blir det ännu högre. Jag sa till dem. Så förvånade de blev! De är kanske inte vana vid att bli åthutade  av en tant.

Ha en lugn onsdagskväll!

 

 

 

6 kommentarer

  1. Märta

    Hej! Äntligen är jag tillbaks i den uppkopplade världen. Jag har varit i fjällen, mest regn där.
    Det är underbart att få läsa om din resa. Sköt om dig o vila lite också. Bra att ”tanten” ryter till lite.
    KRAM!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Hoppas det var skönt i fjällen, trots regnet. Jag tycker att om de nu bara har Wi-fi nere i foajén, så ska alla gäster ha rätt att sitta här. Jag sa till snällt och de sänkte ljudet och hörde bra för det. De tänkte nog inte på att de störde…. grekiska män…
      I morgon far jag tillbaka till Stockholm och kommer hem till Umeå på tisdag.
      Kram!

  2. Ditte

    Vad skönt det låter med dessa olika behandlingar. Om det blir aktuellt för mig med en resa så tar jag gärna emot tips om vad som varit extra bra. Jag ser i alla fall frm emot att få höra om musikterapin till att börja med. Och mycket annat också.
    Tack för de nya estniska orden, har antecknat dem.
    Mysigt med ett besök i Tallin och i lugn och ro både strosa omkring i en Galleria och även hitta trevliga saker både att köpa och titta på.
    Ha det bra!
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag delar gärna med mig av mina upplevelser, så det är bara att du kontaktar mig när du far. Sen finns det ju många olika behandlingar… jag valde ex bort vattengympan den här gången eftersom mina eksem på armarna ( psoriasis) hade blossat upp igen.
      Jag tycker jag hunnit med mycket på de här dagarna, men nu längtar jag hem.
      Ha det så bra i värmen! Kram! ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.