Marja

Den långa resan.

En farlig dammråtta.

När jag drog ut stolen från bordet var det något som följde med vid ena stolsbenet. ’Oj, en liten dammråtta’, tänkte jag och skulle precis sparka fram den med min nakna stortå, då jag upptäckte att det var en bautastor geting. Det hade inte varit roligt att bli stucken av den.
Den höll sig nära golvet, så det var ganska lätt för mig att fösa ut den genom balkongdörren. Den var stor… dubbelt så stor som de getingar jag är van vid. Nu tittar jag väldigt noga på golvet innan jag sätter ner mina fötter.

I dag har det varit riktigt skönt väder. För mig räcker det om det är 17-18 grader och växlande molnighet. I natt (morse) när jag gick och la mig var det inte mer än 5 plusgrader på min balkong. Mitt i sommaren!

Jag cyklade till Ålidhem och där for jag omkring och letade efter den där schersminbusken igen. På vissa gårdar är det väldigt vackert och välskött, i andra delar är det nästan lite slumaktigt. Bostaden gör ett bra jobb med utemiljön, säkert med hjälp av de boende, men av någon anledning är vissa kvarter eftersatta. Hmm!
Jag lärde mig i alla fall ett nytt begrepp: Miljöhus. Vad är det för fel på soprum?

Ingen schersminbuske i dag heller, men en vit syren,

vitsyren

och en underbart vacker buske med vita rosor.

vitros2

vitros

(Det ligger en humla gömd där inne.)

Lila bollar av Allium.

allium

Och så de vilda blommorna på mitt köksbord. Eller ja, en kvist av Million bells hade gått av och fick komma in… jag gillar de rosa klöverblommorna och så hittade jag en grön miniflaska till en Baldersbrå.

sommarblommor2

Ha en skön måndagskväll <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.