Marja

Den långa resan.

La Donna E Mobile i den perfekta sommarkvällen.

I kväll var den perfekta sommarkvällen. En ljum vind och helt underbart att cykla nere vid sjön.

Från andra sidan hördes musik från kyrkstugan. Det var måndag och musikkväll.

kvallsbilder2

En fiskare satt i sin eka och lyssnade och en långdistanssimmare gled tyst förbi i vattnet.

kvallsbilder

Skriktrutarna stod förstummade i kvällssolen.

kvallsbilder5

Jag cyklade sakta runt till andra sidan. Utanför kyrstugan stod det rader med bilar och cyklar… musikkvällarna är populära. Jag gick in i stugan för att se om våra akvareller hängde där och när jag skulle gå in i den lilla kammaren, höll jag på att krocka med en frackklädd man som smög hukande à la Basil i Pang i bygget. Det var kvällens solist, som inte ville bli sedd genom fönstret. Jag tyckte det var hysteriskt roligt, men det gjorde inte han…

Jag cyklade hemåt och lyssnade på hans sång. Han var duktig, han sjöng gamla italienska operettdängor… La Donna E Mobile och Funiculì Funiculà m.m. Sången hördes tydligt ända till andra sidan och folk på kvällspromenad stannade upp och stod och lyssnade. Jag steg av cykeln och promenerade sakta framåt i den underbara kvällen.

Näckrosorna blommar, men är så rackarns svåra att fotografera. Jag hasade ner till vattnet och zoomade… Tänkte att jag får inte trilla i, för då skulle mina skrik skära sig med den vackra sången.

nackrosor

 

Och så fick jag inspiration att lyssna på Pavarotti.

Ha en lugn kväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Dessa kvällar är så ljuvliga och jag är glad att du delade med dig av din. Väldigt vackra och rofyllda bilder! Och så trevligt med musik i kvällningen.
  Jag skulle velat se dig där i stugan med en hukande Basil eller Manuel (från Barcelona) jag hade nog inte heller klarat mig från ett skrattanfall.
  Har nu lyssnat på Pavarotti och såg dig och solisten skymta fram mellan textraderna….
  Kram, med ett leende på läpparna.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det var en ljuvlig kväll och jag njöt i fulla drag. Jag valde att cykla långsamt och samtidigt lyssna på musiken i stället för att tränga mig ner på en bänk vid stugan. Det blev både naturupplevelse och musik… och lite motion. Ja, såna kvällar gör en glad.
   Kram! :)

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack, kvällen var magisk! ☺
   Hoppas din dag också blir fin! Kram! ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>