Marja

Den långa resan.

Kultur möter natur.

IMG_20150728_202220

 

IMG_20150728_202311

Finaste Johanna tog med sig mamma och svärmor på utflykt i dag. Vi for till Artipelag, en privat konsthall på Värmdö. Ett fantastiskt utflyktsmål. Vi åkte buss från Slussen, med byte i Gustavsberg. Man kan även åka båt dit genom Stockholms vackra skärgård.

Man kan äta gott, gå en promenad på trädäcken längs strandkanten eller på naturstigar i skogen, besöka utställningar, shoppa i designbutiken, eller klättra upp på takterrassen och beundra den fantastiska utsikten.

VI  började med att äta lunch. Vi blev bjudna på en läcker buffé med tre varmrätter,  soppa och hembakat bröd. Sen blev det ostbricka med frukt och så kaffe. Allt detta för endast 200 kronor.Sen gick vi ut på en promenad. Jag hamnade hela tiden på efterkälken.

IMG_20150728_232037

IMG_20150728_231606

Nere vid bryggan satt folk och väntade på båten som skulle ta dem in till stan.

IMG_20150728_202415

Vädret var underbart och skogen och havet luktade sommar. Vi hittade både blåbär och vildhallon. Sen blev det fika ute på terrassen, ett besök i designbutiken och så klättrade jag upp på takterrassen. Därifrån ska jag visa fler bilder i morgon.

IMG_20150728_232509

Det blev en heldagsutflykt med många fina intryck. Dit kommer jag nog att åka fler gånger. Tack min älskade dotter för en underbar dag med dig!

Ha en skön tisdagskväll!

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Artipelag tycker jag också är så fint och det alla årstider, mycket att se och uppleva. Även restaurangen är väldigt trevlig men ibland är det alltför mycket folk och svårt att få plats. Vi har ätit brunch här vid ett par tillfällen på helger och den är också väldigt god.
  Vilken tur ni hade med vädret. En riktig njutflykt! Och så mysigt att få kvalitetstid med Johanna.
  Kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var första besöket för mig, men dit vill jag nog fara fler gånger. Kanske då med båten, det blir ju en utflykt för sig. Jag är då väldigt nöjd över dagen. Tog en massa foton och ska lägga ut några fler i morgon.
   Kram!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Det där med ”på efterkälken ” , känner jag igen .
  Jag går alltid sist , när jag går sällskap med flera .
  Har kommit på , att kanske det beror på att jag vill hålla koll på flocken . Vaktande .

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det kan onekligen vara så.☺ För mig tror jag att det beror på att jag skall stanna upp och fotografera allt jag ser. ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>