Marja

Den långa resan.

Bokvikning

I kväll har jag provat på bokvikning. Jag har inte varit så intresserad av det förut, för jag tycker inte om att ’förstöra ’ böcker. Å andra sidan är jag ju nyfiken och tycker om att prova på olika saker, så varför inte?

Jag valde ut en bok ur bokhyllan som jag tyckte jag kunde skiljas från och tog med mig den till den kreativa kursen. Vi började med att vika ett enkelt mönster… vika, vika, vika… och jag fick ont i händerna. Jag borde ha tagit med mig ett falsben som hjälpmedel, nu fick tummarna ta stryk. Men det var kul.

Här har jag kommit halvvägs.

vikabocker

Min kompis vek en hel pocketbok till en diamant. Man kan göra flera och hänga upp under varandra.

diamant

Jag hann vika färdigt och ställde upp mitt konstverk för fotografering på tavelramen när jag kom hem. Nu skulle jag ju vilja ha lite färg på det hela… åtminstone lite guldkanter.

bokvikning2

Vi fick tips om andra vikningar och bilder med oss hem. Jag kommer nog aldrig att göra något så här avancerat, men det är ju himla snyggt.

bokvikning3

bokvikning4

Däremot kommer jag nog att göra en sådan här blomma, pimpa den och lägga överst på bokhyllan.

bokvikning5

 

När vi kom ut från kursen, möttes vi av en fruktansvärd stank. Som ett avloppsrör hade gått sönder. Men det var inte lokalt, utan överallt i stan kändes det. Det var nästan så man blev orolig. Sen läste jag på nätet att det var kogödsel som lagts ut på åkrarna. Tydligen var det stora gödslardagen i dag.

Nu är det minusgrader ute. I morgon är det akvarellmålning och jag ska ha med mig fikat.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

 

 

6 kommentarer

  1. Judy

    Very interesting 🙂 I’ve never heard of this before. I agree with you about not destroying books. Such a beautiful form of artwork. Thanks for sharing! Have a great day. 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      It was great fun once you got started and now I’ll try to create a christmas tree from half a book and decorate the other half… I must go to the flee market and buy some old books first. 🙂
      Have a great week!

  2. Ditte

    NU har jag lärt mig något nytt igen! Tack för det! Jag hade ingen aning om vare sig att bokvikning fanns eller vad det var. Nu är jag lite klokare. Vad häftigt och så fint det kan bli. Men jag anar att viss fingerfärdighet och talang underlättar.
    Jätteroligt att du visade olika vjkningar.
    Tyckte du fick till det jättebra.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Javisst är det häftigt och det finns så mycket fint man kan göra. Men man måste ju ha utrymme för alla ’konstverken’ också. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.