Marja

Den långa resan.

Ett konstverk

akvarell

Vad ser ni i den här bilden?

På akvarellmålningen i går kväll fick vi göra en intressant sak. Först stod vi och målade slumpmässiga linjer på ett papper på golvet med en lång tråd doppad i svart akrylfärg. Sen målade vi med akvarellfärger som vanligt. Det blev många fina och fantasifulla målningar. Somliga innehöll en hel berättelse.
Jag skulle måla ett fjällandskap, men blev inte alls nöjd med det,(det skymtar lite till höger i bild) så jag ville göra ett nytt försök. Det blev bilden ovan. Jag såg direkt hur jag ville måla den, men sen började jag titta närmare och såg så mycket olika saker att jag bestämde att jag inte skulle förstöra den, utan lämna den så här. Voilá… ett konstverk gjort på 1 minut med en ylletråd som pensel.

I kväll började vattengympan. Med en kyla på -23 grader, längtade jag verkligen att få krypa ner i det varma vattnet. Vår ledare hade satt ihop ett nytt program med ny musik. Abba är alltid ett säkert kort, när det gäller dans och gymnastik. Den här säsongen har vi fått Gimme!Gimme!Gimme ( A man after midningt…) för ett konditionspass. I vattnets motstånd kan det ibland vara svårt att hålla takten om musiken är för snabb, men taktfast disco passade utmärkt till våra övningar. Det var riktigt kul.

I morgon ska jag vara på vårdcentralen kl 08.45 för provtagning på labbet. Det tar mig 45 min att ta mig dit med bussbyte och kort promenad, så jag hinner inte sova många timmar. Dessutom ska jag vara fastande efter kl 10.00 i kväll. Jag ångrar att jag inte åt det där saftiga äpplet, för nu kommer jag att ligga och tänka på det hela natten. Jag får ta med mig det och sätta tänderna i det på hemvägen efter provtagningen.

Det var visst kramens dag i dag, KRAM på er alla <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken läcker målning! Och vilken teknik! Bra att du lät den vara som den blev. Jättefin!
    Skönt att komma igång med vattengympan för det är ju så skönt både för leder, kropp och själ. Visst är det också härligt att röra sig till medryckande musik. ABBA är ett säkert kort dessutom.
    Lycka till på VC. Jag håller tummarna.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Vår lärare gillar att introducera olika tekniker och nu är det inne att blanda olika tekniker och material. Ska bli spännande att se vad hon planerar för den här terminen. 🙂
      Det gick bra på VC… det jobbiga var att stiga upp så tidigt. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Tove Olberg

    Gillar din trådmålning; har testad testad det själv på duk … vad jag ser?
    Jag ser: delar av en kvinnokropp, en mäktig som slår ut med armarna och öppnar famnen, linjerna är vägar att gå och ibland trasslar det till sig och blir vägskäl!
    kram o trevlig helg Marja!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Det var en rolig teknik. Tack för din tolkning. 🙂
      Kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.