Marja

Den långa resan.

Mera snö.

Nu har det snöat i några dygn och världen är vackert vit. Så här såg det ut på min gata i dag. Vitt och rent i stället för grått.

mingata13feb2016

vintertrad2

Jag älskar när snön ligger kvar på träden.

vintertrad

Jag for en sväng till Ålidhems centrum. Utanför ingången till vårt hus hade snön drivit igen höga drivor, så jag fick pulsa fram till sopnedkasten och pulsa ut till bussållplatsen. När jag kom hem kastade jag in mina kassar innanför ytterdörren och skottade upp en gång från dörren ut på gården och även fram till moluckerna. Jag saknar en viss granne som har flyttat, för han skottade och sopade utanför dörren på helgerna när vaktmästaren inte kom. Nu är det bara jag som gör det, och jag är ändå äldst i hela huset. Jag är säker på att om jag skulle be någon av mina unga starka grannar att göra det, så skulle de nog ställa upp, men jag vill ju att de ska tänka själva. Vad är det med ungdomar i dag? De är trevliga och artiga, men inte så värst bra på praktiska saker.
När jag kom ner i tvättstugan i dag hade föregående tvättare lämnat kvar en jacka hängande över trådvagnen. Vattnet rann ur den och bildade en stor pöl på golvet. När jag kom tillbaka var jackan borta, men pölen var kvar.

För övrigt har det varit en klant-dag för mig. Det började med att papperskassen med matvarorna, som jag ställt på bussätet bredvid mig, for i golvet när chauffören bromsade in. Upp och ner… och all mat på det blöta golvet. Vilken tur att bussen stod still ganska länge, för chauffören hjälpte en rullstol av, så jag hann plocka upp och kolla under sätet om citronerna eller päronen rullat iväg. Sen skulle jag laga mat och hällde salladsderessing i stekpannan i stället för olja och så fortsatte det i samma stil.

Jag har suttit och lyssnat på Melodifestivalen samtidigt som jag försöker knåpa ihop det där 50-årskortet. Jag är inte bra på beställningar, utan vill helst jobba efter egen inspiration. I går var jag på Panduro och köpte glitterbokstäver, motvilligt, eftersom jag inte gillar glitter, men hittade då den perfekta masken att göra om till en pajasmask.

mask

Den där kronan över näsan ska bort och sen ska jag måla, decoupagea, pimpa och limma på höga spetsar med pinglor, inspirerad av masken jag såg på Victoria’s Home. Det blir lämpligt pyssel när jag har dragit ut den där tanden om ett par veckor och säkert gärna stannar hemma ett par dagar.

Nu ska jag återgå till att knåpa med kortet en stund innan jag går och lägger mig.

God Natt mina vänner<3

4 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Samma här Marja: Massor av snö! och som du så tycker jag det är vackert. Ja, det där med ungdomar och skottning: det är väl så att de har inte tänker i dessa banor och kanske inte själv har svårt att pulsa i snö .. vad vet jag.
    Och du hade otur med matkassen där …
    Att göra något på beställning funkar inte för mig heller — men det är heller inte aktuellt 🙂
    Hjärtekram på alla hjärtans ner till dig!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Kram till dig med på Alla hjärtans dag!
    Ungdomarna tänker nog att ’någon annan’ ska göra det… och så har de alltid bråttom någonstans.
    Jag fick färdigt kortet i dag, men det var kämpigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.