Marja

Den långa resan.

Sumpan i dag.

I morse fick jag ett nys- och snoranfall igen och jag vet inte vad som utlöste det. Jag tar i när jag nyser så jag får ont i revbenen. Efter medicinering lugnade det ner sig och jag kunde fara iväg till Sundbyberg. Man kan ta pendeltåget, men jag valde att byta till en annan tunnelbanelinje på Centralen.  Då måste jag åka ner i underjorden med två långa rulltrappor och det kan kännas lite skrämmande. Men där nere finns en vackert blå station.

IMG_20160518_223751

I Sundbyberg träffade jag Gun-Britt, min lekkamrat från tiden i Fåglum. Vi var bara 10 år när jag for hem till Finland, men på något sätt har vi lyckats hålla kontakt hela livet. I dag påminde hon mig om att det var 50 år sedan hon kom över från Stockholm till Åbo, där jag studerade, och firade Valborgsmässoafton. Var det faktiskt så länge sedan?

På kvällen kom Johanna och Ronja och vi gick ut och åt på Vapiano i Skrapan. Johanna far på kurs i morgon, så vi fick säga hej då för den här gången.Men jag kommer tillbaka i sommar.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med en tur till Sumpan! Oftast tar jag pendeln från Södra station för det är smidigast för mig, men visst är den blå stationen fin.
    Vad roligt med er långa vänskap och ”ränderna går inte ur”.
    Och Marja i sommar hoppas jag att vi också kan ses. Välkommen tillbaka till Stockholm.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är fint i Sundbyberg och trevligt med en liten utflykt över dagen.
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, Kungsträdgården är ju speciellt fin med alla gamla saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.