Marja

Den långa resan.

Lat söndag

DSCN1286

Det var kav lugnt nere vid sjön i kväll.

DSCN1289

För övrigt har jag inte gjort så mycket i dag. Cyklade åt andra hållet på dagen och for förbi mitt favorithallonsnår, som till min stora bestörtning hade hamnat under en stor jordhög. Man gräver för vatten och avlopp till ett nytt bostadsområde.

DSCN1283

Nåja, det finns andra hallonsnår i närheten, men här brukade jag stanna på vägen hem från Ålidhem och plocka lite hallon till efterrätt.

Sen skulle jag fixa till på balkongen, men fastnade framför TV:n och en film med Mr Bean på semester. Jag har sett den tidigare, men kom som vanligt inte ihåg slutet… Jag kan se alla avsnitt av Morden i Midsomer flera gånger, för jag har alltid glömt vem mördaren är. När jag jobbade som lärare var det lite pinsamt när jag aldrig kom ihåg hur böcker eller filmer slutade… eller det var kanske bra, för då kunde jag inte avslöja för mycket.

Man märker att det är sommarlov. Det är tyst i huset. Ingen bokar tvättstugan. Ingen ringer eller skickar sms. Nästa vecka ska jag tvätta fönster, fixa balkongen, åka till IKEA med min kompis, ta fram symaskinen och lägga upp byxor, samt hjälpa min akvarellfröken att hänga våra akvareller i kyrkstugan nere vid sjön. En sak kommer jag kanske inte att hinna med. Vilken tror ni det är?

Akvarellutmaningen i dag var ’bleed’ (blöda), alltså att man låter färgerna ’blöda’ på ett vått papper in i varandra och rinna omkring. Lite som att måla vått i vått. Jag har märkt att mina favoritfärger är turkos och smaragdgrönt.

bleed

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med dagar då det inte är full fart. Bilderna från sjön är verkligen vackra och ger ett lugn.
    Saknar den svenska försommaren och särskilt idag när det här är +36 just nu. Har varit ute i några timmar men är nu inne med ac på. Skönt!
    Bra att du har fler hallonsnår i din närhet för nyplockade hallon till efterrätt är ju så gott. Länge sedan jag plockade hallon.
    Tycker så mycket om dina bilder och dina favoritfärger är desamma som mina.
    DEt är så roligt att höra om uppgifterna och sedan se hur du valt att läsa dem och på vilket sätt-
    Jag tror det blir svårt att hinna med fönsterputsen….
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Oj, vad varmt ni har det! Då föredrar jag 17-18 grader som vi har nu.
    Du har så rätt… fönsterputsningen är minst prioriterad. 🙂 Å andra sidan har jag inte så många fönster, så det tar inte så lång tid. Det gäller bara att komma i gång. 🙂
    Tur att ni har AC. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.